Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Πλεύρης: "Όχι τώρα lockdown στη Θεσσαλονίκη, θα την κλείσουμε του Αγίου Δημητρίου"

 H αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη έχουν φέρει την.... Βόρεια Ελλάδα και ειδικά περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας σε κατάσταση συναγερμού. Μόνο στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη καταγράφηκαν 449 κρούσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων περίπου το ένα τρίτο είναι παιδιά 0 – 17 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, την Τρίτη στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) ανεμβολίαστοι. Σε σύνολο 258 ασθενών που μπήκαν στα νοσοκομεία, οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι. 

Βασικός παράγοντας που έχει φέρει τη Θεσσαλονίκη σε κατάσταση συναγερμού είναι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη (55,52% με μία δόση – 51,24 με δύο δόσεις), η οποία σε άλλες περιοχές (στη Δυτ. Μακεδονία) είναι ακόμη πιο χαμηλή. 

Σε δηλώσεις του ωστόσο, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει θέμα ανακοίνωσης μέτρων, δεν υπάρχει θέμα lockdown» για τη Θεσσαλονίκη. «Δεν υπάρχει θέμα λήψης μέτρων, είμαστε σε φάση προληπτική», εξήγησε, αν και σύμφωνα με πληροφορίες περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ληφθούν, εν όψει και της εορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, ώστε να μην έχουμε επανάληψη των περυσινών τραγικών καταστάσεων (σ.σ. ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης «αργήσαμε να κλείσουμε»). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου