Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ραπτόπουλος για την υπόθεση Μπεκατώρου

"Κατά της Σοφίας Μπεκατώρου , υποστηρίζοντας ότι δεν μίλησε τότε για το βιασμό της για χάρη της δόξας του μεταλλίου, στράφηκε ο ....γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός της Θεσσαλονίκης, Κωστής Ραπτόπουλος, πατέρας μίας κόρης.

“Δεν το είπε τότε γιατί η επιτυχία του μεταλλίου του Ολυμπιακού, είχε μεγαλύτερη αξία γι’ αυτήν από το βιασμό της. Έβαλε το βιασμό στην άκρη, κάπου στο κουτάκι του μυαλού της για να πετύχει». «Είναι λάθος μία κοπέλα βιάστηκε και το κράτησε μυστικό για την επιτυχία του μεταλλίου. Είναι μεγάλο λάθος. Πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Δεν είναι φυσιολογικό μετά από 20 χρόνια να βγει να το πει τώρα”, είπε σε ένα οκτάλεπτο βίντεο ο αθλητικογράφος και πρόσθεσε:

“Αυτή η κοπέλα καταρχήν δεν δίνει καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, στις κόρες μας, αυτή τη στιγμή που βγαίνει και λέει και την υπερασπίζονται ότι βγήκε και το είπε. Τώρα μετά από 20 χρόνια βγήκε και το είπε. Μου κάνει αρνητική εντύπωση για την κοπέλα ο φόβος της να μιλήσει εκείνο το χρονικό διάστημα, βάζοντας την επιτυχία περισσότερο από το βιασμό και είναι σαν να λέει στα παιδιά μας Αν σας βιάζει ένα μ@@@κας καταγγείλετε τον, αν σας βιάσει ο διευθυντής σας, να το κάνετε μετά όταν χάσει την ισχύ του και όταν εμείς πάρουμε το μετάλλιο, τη δουλειά κτλ., δεν είναι έτσι στη ζωή. Τον γ@@@ς εκείνη την ώρα και τελειώνεις ή τον πλακώνεις ή τον μηνύεις εκείνη την ώρα και τελειώνεις».

Το μήνυμα που παίρνουν τα παιδιά σήμερα, στην κόρη τη δική μου και στις κόρες σας ότι να μιλήσετε όταν δεν έχετε συμφέρον από τον βιαστή δηλαδή τώρα που δεν τον έχω ανάγκη, μιλάω. Και δεν μιλάω τότε που τον φοβόμουν, τον είχα ανάγκη γιατί είχα το μετάλλιο».

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε η οικογένεια της Σοφίας Μπεκατώρου λέγοντας ότι «γεννήθηκε στη λάθος οικογένεια» και ότι φέρουν ευθύνη και οι γονείς για το γεγονός ότι δεν μίλησε τότε.

«Είναι αργά όταν βγαίνει και το λέει μετά από 20 χρόνια. Δεν το ήξερε ο μπαμπάς της, η μαμά της, ο άνδρας της , τα παιδιά της, δεν το ήξερε κανένας. Άρα έχει τη λάθος οικογένεια, τον λάθος μπαμπά γιατί φοβήθηκα λέει θα μου σταματήσουν την ιστιοπλοΐα. Δεν είναι φυσιολογικό να μην το ξέρουν οι γονείς. Να μην ξέρω εγώ, να είμαι φίλος με το παιδί μου, αν του τύχει μία αναποδιά, ό,τι αναποδιά και να ‘ναι». Μάλιστα, είπε ότι αν τύχαινε κάτι τέτοιο στην κόρη του τον βιαστή «θα τον έψαχνε η Νικολούλη» και θα έπαιρνε το νόμο στα χέρια του.

«Αν το πει στον μπαμπά, τι θα κάνει ο μπαμπάς, θα την πάρει από την ιστιοπλοΐα. Κακώς αν μου έλεγε το δικό μου το παιδί στα 18-19 μου έκανε αυτό, δεν θα ζούσε αυτός σήμερα, θα τον έψαχνε η Νικολούλη. Θα πήγαινε σε αυτοδικία η ιστορία»."...

10 σχόλια:

  1. Τι μεγάλες κουβέντες που λένε όλοι.
    Ειδικά όταν θέλουν να παίξουν στα ΜΜΕ, πέρα του δικού τους, δεν σέβονται ούτε το ίδιο τους το παιδί.
    Πόσο χρονών είναι άραγε η κόρη του;
    Αν της συμβεί το ίδιο και δεν του το πει θα είναι σε λάθος οικογένεια;
    Αν διαβάσει αυτό που γράφει για αυτοδικία, της συνέβαινε το ίδιο και δεν το έλεγε για να τον προστατεύσει, τι θα έλεγε τότε ο τίποτας που τον έκαναν σπουδαίο τα οπαδικά πρόβατα;

    Κάθε δίποδο όμως σαν κι αυτόν (και κάτι άλλους που ψάχνουν να πάρουν την συζήτηση από εκεί που πρέπει να μείνει, να νιώθουν οι γυναίκες πως δεν πρέπει να φοβούνται να καταγγείλουν κάτι τέτοιο) πρέπει να έχει δικαίωμα και δημόσιο λόγο για να δείχνει τι ακριβώς είναι.
    Για να βλέπουν τα θύματα πως τα άτομα με την διεστραμμένη οπτική είναι μια μικρή μειοψηφία, όσο θόρυβο και να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σχόλιο μου χθες δεν ανέβηκε. Το ξαναποστάρω.
    Για την δημοσιότητα που δόθηκε για την συγκεκριμένη έμαθα από το ΜΑΚΠΡΕΣ. Αν δεν το διάβαζα εδώ, ισως να μη γνώριζα.
    Προς τι λοιπόν τόση φασαρία;
    Αλλαγή πολιτικής ατζέντας θα πω εγώ.
    Μειωμένα κρούσματα (δεν πουλάνε άλλο)
    "Άνοιγμα"αγοράς ( ποιοι έμειναν και σε ποιους θα πουλάνε)
    Σύρεται η κυβέρνηση σε διάλογο με την Τουρκία ( για να αποδείξουμε το αυτονόητο)
    Από την μια σφαλιάρα σε άλλη πάμε.

    Και θα κλείσω με το εξής:
    Η Μυρτώ όταν βιάστηκε από τον πακιστανο και έμεινε "φυτό" δεν βρέθηκε το πΩλητικό προσωπικό να κάνει μια δήλωση συμπαράστασης, αντίθετα με την Μπεκατωρου που μέχρι και στην πτδ έφτασε και η Βουλή μόνο μεσίστια σημαία δεν κρέμασε.

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείως άσχετοι παραλληλισμοί

      Διαγραφή
    2. Αιτιολόγησε το σχετικώς.
      Το μόνο άσχετο είναι ότι η Μυρτώ ήταν μια άγνωστη ενώ η άλλη "σελέμπριτι"
      George.

      Διαγραφή
    3. Μπράβο George! Ο άσχετος λέει ότι είναι άσχετοι παραλληλισμοί! Φυσικά και δεν είναι ρε μπάζο! Η μία (η σελέμπριτι) έκανε καριέρα, η άλλη (η άγνωστη) δεν έχει ζωή. ΟΥΣΤ να χαθείς!

      Διαγραφή
    4. Να βάλουμε όλους τους γνωστούς και άγνωστους βιασμούς στο ίδιο τσουβάλι ,ετσι δεν είναι ;
      Να βάλουμε πέρα απο την Μυρτώ και κείνο το κορίτσι που όχι μόνο βιάσθηκε ,αλλά δολοφονήθηκε κιόλας .
      Να χωρίσουμε τους βιαστές σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς ;
      Να τους χωρίσουμε σε αυτούς που τους ¨δικαιολογούμε" και στους αδικαιολόγητους ;
      Η Μυρτώ φυσικά και είναι μια τραγική περίπτωση και οφείλουμε να την σεβόμαστε και όχι να την χρησιμοποιούμε κατα πως θέλουμε .
      Εκτός αν υπάρχει καλός και κακός βιασμός ;
      Το θέμα είναι η δημοσιότητα ή είναι η πάταξη και τιμωρίας αυτής της πράξης ;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20 Ιανουαρίου 2021 - 1:26 μ.μ
      Αν δεν κατάλαβες στο αρχικό μου σχόλιο στηλιτεύω τον ντόρο που γίνεται για την μπεκατώρου,που κατά την άποψη μου συνιστά αλλαγή πολιτικής ατζέντας.
      Και φυσικά, το μείζων είναι η τιμωρία του κάθε βιασμού από όπου και αν προέρχεται, αλλά η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ ασχολούνται με ό,τι πουλάει.

      George

      Διαγραφή
  3. Μερικές φορές ΡΑΠ καλύτερο είναι να μην μιλάς .
    Οταν ταξιδεύει κάποιος με τραίνο καλό είναι να προσέχει τι κάνει και πώς συμπεριφέρεται ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 20 χρόνια μετά είναι παράλογα αργά, κακά τα ψέματα αλλά όταν επί 20 χρόνια δεν βγαίνει να καταγγέλλει τον βιασμό της μια γυναίκα δίνει το ελεύθερο στον βιαστή να το ξανακάνει. Τελείως άκυρη η στιγμή πιστεύω - θα μπορεί το δικαστήριο να τον δικάσει μετά 20+ χρόνια για αυτό; - που μόνο παρόμοιες καταγγελίες μπορεί να φέρει στην επιφάνεια. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν ότι όποιος και να είναι αυτός που τα κακοποίησε θα πρέπει εκείνη την στιγμή άμεσα να το καταγγέλλουν και όχι μετά από 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή