Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Έρχεται στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αλυσίδα Ρωσικών σουπερ μαρκετ με πάμφθηνες τιμές

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για την εισβολή του ρωσικού κολοσσού Mere στον κλάδο των super market. Tα πρώτα καταστήματα της μεγάλης αλυσίδας θα ανοίξουν σε ...Αθήνα, Τρίπολη και Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως όπως αναφέρει στην ελληνική επίσημη ιστοσελίδα της η ρωσική αλυσίδα αναζητά κατάλληλα κτήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και στόχο έχουν να χτυπήσουν τα Lidl που έχουν μία διαρκώς αυξανόμενη παρουσία στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει βάλει στο στόχαστρό της και τη Θεσσαλονίκη, ερευνώντας που θα μπορούσε να κάνει το πρώτο της σουπερμάρκετ.

Eπίσης στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως θέλει να συνεργαστεί απευθείας με τους παραγωγούς, μικρούς και μεγάλους καθώς και πως προτιμά τα Ελληνικά προϊόντα. Μάλιστα τονίζει πως στους προμηθευτές προσφέρει αυτόματες πληρωμές κάθε εβδομάδα για ό,τι έχει πωληθεί στην διάρκειά της. Πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές με ελληνικής επιχειρήσεις κυρίως για νωπά προϊόντα (φρούτα και λαχανικά) καθώς και γαλακτοκομικά, τυροκομικά και χυμούς, χωρίς, όμως, να έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν κάποια οριστική συμφωνία. Θα πρέπει να σημειωθεί, άλλωστε, πως οι οι τιμές χονδρικής που προτείνει ο ρώσικος όμιλος είναι αρκετά χαμηλές καθώς βασικό motto της Μere είναι πως προσφέρει στους καταναλωτές όλα τα είδη, τρόφιμα και μη, σε τιμές 30 έως και 80% χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

Το εγχείρημα κρύβει αρκετές προκλήσεις και αρκετοί είναι οι άνθρωποι της αγοράς που πιστεύουν πως η έλευση της Mere στην χώρα μας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη εγχώριου επιχειρηματικού Ομίλου. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή στο σχήμα του Ομίλου Dimera, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, στην προσπάθεια είτε σε αρχικό είτε σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΜERE είναι η ονομασία με την οποία είναι γνωστή στην ΕΕ η αλυσίδα SVETOFOR, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.800 καταστήματα σε όλη την χώρα.

12 σχόλια:

  1. Μακάρι να στεριώσει και να δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωσικό ε; Θα ξαμολήσουν όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βγάλουν τα καταστήματα ακατάλληλα, επικίνδυνα. Θα βάλουν τους "αντεξουσιαστές" να γράφουν συνθήματα για "μισθούς ξεφτίλας" και μετά γκαζάκια. Εκτός αν οι ιδιοκτήτες δεν είναι ακριβώς Ρώσοι, αλλά γαμψομύτηδες Ρώσοι. Αλλιώς, δεν έχει χαϊρι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι παραγωγοί δεν θα πουλούν τα προϊόντα τους στην εταιρία αλλά θα τα δίνουν σαν παρακαταθήκη και θα πληρώνονται ανάλογα με το πόσα προϊόντα τους πουλιούνται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Για δοκίμασε να πας να βάλεις το Χ προϊόν σου σε ένα ράφι ενός σούπερ μάρκετ σήμερα. Μην πιάσουμε και το θέμα με τις επιταγές που κατά μέσο όρο είναι 9μηνες.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στη πώληση και την παρακαταθήκη .Μετά τη πώληση ,το μόνο μέλημα του παραγωγού -πωλητή είναι το πότε θα εισπράξει την επιταγή .
      Στην παρακαταθήκη δεν έχει πουλημένο τίποτε και μπορεί ο Χ ανταγωνιστής του να το βάλει στο διπλανό ράφι το προίον σε χαμηλότερη τιμή και να αρχίσει ένας φαύλος κύκλος που θα φέρει την καταστροφή .
      Εταιρείες που δουλεύουν με προϊόντα παρακαταθήκη σημαίνει ότι α] δεν έχουν κεφαλαιακά αποθέματα για αγορές β] μεταφέρουν την πώληση καυ ουσία στις πλάτες του παραγωγού -πωλητή και αυτοί παριστάνουν τους ......
      Μόνο προίοντα υποβαθμισμένα και άγνωστα δίνονται παρακαταθήκη .
      Σήμερα για να βάλεις το προίον στο ράφι του μεγάλου καταστήματος δίνεις αέρα ή γενικώς παροχές ,αλλά κάνεις πώληση .Στην παρακαταθήκη ο αλλος γεμίζει το μαγαζί του προίοντα χωρίς να δώσει ευρώ και απλά παίρνει προμήθεια ,όπως οι νταβατζήδες

      Διαγραφή
    3. https://ts-markt.de/ "Μόνο προίοντα υποβαθμισμένα και άγνωστα δίνονται παρακαταθήκη ." βιαστικό συμπέρασμα που δεν βασίζεται πουθενά. Αν θα εισπράξει την επιταγή μην ξεχνάμε τα κανόνια που έχουν φάει παράγωγοι και προμηθευτές σε κάποια επώνυμα καταστήματα.Ας έρθουν με το καλό,ας ανοίξουν με το καλό και μετά θα μπορούμε να ξέρουμε τι παίζει και τι όχι.

      Διαγραφή
    4. Επειδή ακριβώς τα κανόνια είναι πολλά ,σε μια αγορά ιδιαίτερα κορεσμένη στο συγκεκριμένο χώρο ,δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει η παρουσία της βελτίωση για τον καταναλωτή ,αν ενδιαφερόμαστε για αυτόν .
      Ηδη έχουν ανοίξει -κλείσει αρκετές εταιρείες του χώρου ,τα τελευταία χρόνια .
      Εκείνο που χρειάζεται είναι η κεφαλαιακή επάρκεια και το εξαιρετικά οργανωμένο τμήμα logistics ,που στο συγκεκριμένο χώρο τα Lidl βρίσκονται στη κορυφή -είτε μας αρέσει ,είτε όχι .
      Ο ανταγωνισμός είναι ευπρόσδεκτος αρκεί να είναι υγιής αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε είναι μεγάλα ολιγοπώλια .

      Διαγραφή
    5. Ακριβώς αυτό έχουμε στην Ελλάδα, έναν ΜΗ υγιή ανταγωνισμό με τιμές σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με τα lidl εδώ στην Γερμανία. Άρα ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα να δει ο καταναλωτής στην Ελλάδα πραγματικά φθηνές τιμές σε διάφορα εμπορεύματα.

      Διαγραφή
  4. Και κάποιες εικόνες

    https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/epixeiriseis/item/58645-mere-pos-einai-ta-rosika-super-market-pou-erxontai-ellada-to-domatio-psygeio

    ΑπάντησηΔιαγραφή