Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Μας κούρασαν οι ειδικοί ....

Αυτό που έχει κουράσει περισσότερο από όλα είναι όλοι αυτοί οι ατελείωτοι ειδικοί που έχουν γλυκαθεί από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που προσφέρει ο Covid-19 και .....κάνουν ουρά για να βγουν στον αέρα και να πουν τα ίδια με τους προηγούμενους.


Χίλιες φορές να έπαιζε στα ΜΜΕ ένα νέο διαφημιστικό του Παπαδόπουλου με την συχνότητα του πρώτου.

4 σχόλια:

  1. τηλεμαϊντανοι που αντί για συμβουλές τρομοκρατούν τον κόσμο κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά Χάρη! Άσε που μερικές φορές δεν συμφωνούν και μεταξύ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από μια ψυχολόγο που προειδοποεί ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα με μια μάσκα στο πρόσωπο πέρα από τα παθολογικά αίτια που μπορεί να προσκαλέσει η παρατεταμένη χρήση της, η ψυχολογική επιβάρυνση που θα υποστούν θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Φόβος,πανικός,τρόμος,ανασφάλεια,αποστασιοποίηση.

    Παρακάτω αναλύονται κάποιες από τις επιπτώσεις που φέρνει η εποχή του κορωνοϊού.

    Καταρχήν έχουμε το άγχος για το άγνωστο, που ερεθίζει το κέντρο φόβου στον εγκέφαλο, που ονομάζεται αμυγδαλή. Η αμυγδαλή λειτουργεί σαν ένα συναγερμός για να κρατήσει το σώμα και το μυαλό μας σε εγρήγορση για όσο διάστημα νιώθουμε ανησυχία. Το πρόβλημα είναι ότι η χρόνια ενεργοποίηση των συστημάτων στρες μπορεί να βλάψει τα κύτταρα μας και να αναστατώσει πολλές από τις λειτουργίες του σώματος. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αναλαμβάνει το κύριο βάρος. Αν και το ψυχολογικό στρες δεν είναι παθογόνο per se, η βλάβη που προκαλεί στα κύτταρα του σώματος προξενεί μια ανοσοαπόκριση που μας κάνει πιο ευαίσθητους σε έναν ιό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες μόλυνσης.

    Κατά δεύτερο είναι ο φόβος να μην αρρωστήσουμε. Η χρόνια ανησυχία μπορεί να εντείνει την ευπάθεια μας σε ιούς, δημιουργώντας μια ανισορροπία στην ανοσοποιητική λειτουργία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε πολλαπλές παραβιάσεις της ασυλίας με παρόμοιο τρόπο που η ασφάλεια του αεροδρομίου αντιδρά σε πολλαπλές παραβιάσεις στην ασφάλεια που αποδεικνύονται λανθασμένοι συναγερμοί. Το υπερβολικό άγχος για τη νόσο COVID-19 μπορεί να προκαλέσει μια ανοσοαπόκριση που αυξάνει τη φλεγμονή, η οποία δεν κάνει καλό καθώς απορυθμίζει την ανοσολογική λειτουργία, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή