Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Συναγερμός στην Καβάλα - 24 κρούσματα σε εργοστάσιο κρέατος - όλοι ασυμπτωματικοί

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε 24 κρούσματα του νέου κορωνοϊού τα οποία προέκυψαν μετά από... στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Παγγαίου. 
 Σύμφωνα με το Kavalapost, ο «συναγερμός» σήμανε όταν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της περιοχής. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα των τεστ «έδειξαν» 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί. Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες έγιναν έλεγχοι σε 122 υπαλλήλους του εργοστασίου και μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, έγινε σύσταση από τις αρχές στους ιδιοκτήτες για κλείσιμο του εργοστασίου.

6 σχόλια:

  1. Τα δερματικά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της πολύωρης χρήσης του εξοπλισμού ατομικής προστασίας για την αποφυγή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Ενώ τα γάντια και οι μάσκες είναι απαραίτητα για την προστασία όλων και κυρίως των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η πολύ συχνή χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε δερματοπάθειες. Ωστόσο, η αποφυγή τους, όταν είναι απαραίτητα, ή η χρήση εξοπλισμού που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της μόλυνσης.

    Στις μέρες μας το φαινόμενο έχει ξεφύγει από τα στενά κλινικά περιβάλλοντα και λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που ζούμε, η πολύωρη χρήση τους έχει επεκταθεί και στον απλό πολίτη που προσπαθεί να προστατευτεί από τον νέο κορωνοϊό και να προστατεύσει τον συνάνθρωπό του. Όμως, παρόλο που τα γάντια παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματος από ουσίες και από ιούς, έχουν τη δυνατότητα να το βλάψουν. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση μασκών, οι οποίες προστατεύουν μεν από την είσοδο στον οργανισμό διαφόρων παθογόνων, αλλά υπό κατάλληλες συνθήκες μπορούν να αφήσουν ορατά σημάδια στο πρόσωπο», επισημαίνει ο δερματολόγος Δρ. Χρήστος Στάμου

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απειλή του νέου κορωνοϊού έχει επηρεάσει τις συμπεριφορές και τις συνήθειές μας. Είναι απαραίτητο, όμως, να θυμόμαστε ότι η πολύωρη χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας σχετίζεται με υψηλά ποσοστά ανεπιθύμητων δερματικών αντιδράσεων - κυρίως δερματίτιδα εξ επαφής και ακμή. Η δερματίτιδα εκτός από τον πόνο και την ενόχληση που προκαλεί, μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των ιδίων των χρηστών όσο και των ανθρώπων που φροντίζουν. Η έγκαιρη διάγνωση και η παροχή ιατρικών συμβουλών μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση και στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης», καταλήγει ο Δρ. Χρήστος Στάμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναγερμός για τρίχες κατσαρές! Εννοείται πως αν κάνουν περισσότερα τεστ, θα βρίσκουν περισσότερους νοσήσαντες από κολοκυθοϊό. Τί σημαίνει αυτό; Ότι νόσησαν πολύ περισσότεροι από όσους νομίζαμε και μάλιστα με ελαφρότατα ή και καθόλου συμπτώματα. Κανονικά όσοι μιλούσαν για πανδημία θα έπρεπε να ντρέπονται και να κυκλοφορούν με σκυμμένο το κεφάλι. Αντ' αυτού, συνεχίζουν να τρομοκρατούν τον κόσμο! Ο στόχος είναι να χρεοκοπήσουν Κράτη και πολίτες, για να αλωνίζουν οι γαμψωμύτηδες και τα τσιράκια τους, αφού όλοι θα εξαρτώνται από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τα παπουτσια προκαλουν ορθοπεδικα προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.larissanet.gr/2020/08/02/gourgoulianis-ti-mas-lene-ta-afximena-krousmata/ τελικά μήπως μαζί με τα κρούσματα θα έπρεπε να μας λένε και το πόσα τεστ έκαναν; δηλαδή δεν πιστεύω ξαφνικά να φυτρωσαν οι θετικοί ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις των λαών κατά των νέων μέτρων
    και του φασισμού της Νέας Τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή