Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Η ξεφτίλα δεν έχει όρια!

Το CAS διέσυρε πανευρωπαϊκά όσους προσπάθησαν να λερώσουν την ιστορία του ΠΑΟΚ


Πριν από σχεδόν 8 μήνες εκπονήθηκε ένα ολόκληρο σχέδιο από τον Ολυμπιακό που είχε ως μοναδικό στόχο να… λερώσει τον ΠΑΟΚ και να τον κάνει να μοιάζει χειρότερος από τους «ερυθρολεύκους» στην κοινή γνώμη.

Ωστόσο, η απόφαση του CAS ξεφτίλισε όσους προσπάθησαν να αμαυρώσουν την ιστορία του Δικεφάλου, αφού έδωσε πίσω τους 7 βαθμούς στον ΠΑΟΚ και έστειλε την υπόθεση να δικαστεί από το μηδέν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ χωρίς η εισήγηση της ΕΕΑ να θεωρείται δεσμευτική.

Ας θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί που είχαν ρόλο στη σκευωρία κατά του Δικεφάλου και ξεφτίλισαν την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και τους εαυτούς τους πανευρωπαϊκά.

Η σκευωρία στήθηκε αμέσως. «Η Ξάνθη είναι του ΠΑΟΚ» φώναζαν τα ΜΜΕ που είναι προσκείμενα στους Πειραιώτες, αλλά και τα φερέφωνα αυτών.

Ο πάντα πρόθυμος στα «θέλω» του Ολυμπιακού, Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε και αυτός τον… ρόλο του σε όλο αυτό, αφού διόρισε δικά του μέλη στη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού λίγο πριν αυτή δικάσει την υπόθεση! Ο λόγος γίνεται για τον κουμπάρο του, Νίκο Τζουλάκη, αλλά και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νικόλαο Φαραντούρη.

Η εκδίκαση στην ΕΕΑ ήταν κωμικοτραγική με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη δικάζει ουσιαστικά ποτέ και να βγάζει δημόσοο πόρισμα την ώρα που ο ΠΑΟΚ έπαιζε σε μία σχεδόν γεμάτη Τούμπα.

Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης, Μαρούπα έπαιξαν τον δικό τους ρόλο σε όλη αυτή την παρωδία. Οι δύο πρώτοι όπως αναλύθηκε και πιο πάνω είχαν διοριστεί από τον Αυγενάκη με ότι σημαίνει αυτό.

Όσον αφορά τους Αρκούδη και Μαρούπα έκαναν τα πάντα για λίγη δημοσιότητα. Μάλωναν δημόσια και κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον πως είναι… βρώμικος.

Μάλιστα, στη συνέχεια υπήρξαν καταγγελίες (για παλαιότερες υποθέσεις) πως ο Αρκούδης χρηματιζόταν και κάπου εκεί αποφάσισε να αποχωρήσει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε αντίθεση βέβαια, με τη Μαρούπα που έκανε τα πάντα για μείνει σε αυτά. Ποιος ξεχνά την… γνωμάτευση που έκανε για το ξενοδοχείο Σαλέ, με φωτογραφίες έξω από αυτό και τις συζητήσεις που είχε με τοπικούς κατοίκου της Ξάνθης σε καφενεία για να μπορέσει να… σχηματίσει άποψη. Απαντήσεις σε σχόλια και συνεντεύξεις που ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι ένοχος και πως ορθά αποφασίστηκε πως πρέπει να υποβιβαστεί.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο ο… θίασος της ΕΕΑ, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν και άλλα πρόσωπα.

Ένα από αυτά ήταν και η πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά, που όταν η υπόθεση έφτασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, όχι μόνο δεν δίκασε την ουσία της υπόθεσης, αλλά κρύφτηκε πίσω από την αστεία εισήγηση της ΕΕΑ, την οποία θεώρησε δεσμευτική και αφαίρεσε 7 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ!

Έπειτα η υπόθεση πήγε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εκεί που οι Βρυώνης και Φιλόπουλος έκαναν τα δικά τους και η προσφυγή του Δικεφάλου κατά της αποφάσης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League απορρίφθηκε.

Ωστόσο, στο τέλος η αλήθεια πάντα λάμπει και το CAS άφησε έκθετους όλους τους παραπάνω που όχι πρέπει να απολογηθούν δημόσια για τα όσα έκαναν στον ΠΑΟΚ, αλλά και για το γεγονός πως διέσυραν την ελληνική δικαιοσύνη πανευρωπαϊκά.

https://inpaok.com/649398/i-xeftila-den-echi-oria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου