Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Δια του παραδείγματος

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Έχω βαρεθεί να γράφω ότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Η είδηση ήταν ότι ο κ. Τσιόρδας παρακολούθησε μετά της συζύγου του στην Επίδαυρο την παράσταση «Πέρσες». Έφερε ....
μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Δίπλα του, σε απόσταση 10 εκατοστών, η συζυγός του χωρίς μάσκα. Προφανώς εκείνη δεν κινδυνεύει, όπως χιλιάδες συμπατριώτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκα, επειδή θεωρούν ότι ο κορωναϊός είναι παραμύθι που μας πάσαραν σκοτεινές δυνάμεις, για να διαλύσουν τη … δημοκρατία μας.

Δεν γνωριζω, αν ο κ. Τσιόρδας επέμεινε να φορέσει μάσκα και η σύζυγος, αλλά εκείνη ξέρει καλλίτερα, όπως πολλοί συμπατριώτες μας. Δεν θα μπορούσε η κυρία να σεβασθεί το έργο του συζύγου δίνοντας το καλό παράδειγμα; Ή είναι τόσο φεμινίστρια που αρνήθηκε να υποταχθεί στην εντολή τού συζύγου; Στα επτά παιδιά τους, άραγε, τί λέει η κ. Τσιόρδα; Να φορούν ή να μη φορούν μάσκα;


Και μια που έγραψα για τη δημοκρατία που κινδυνεύει από τις σκοτεινέςδυνάμεις, παρατήρησα, ότι και στη δεξιωση της ΠτΔ για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας [λέμε και καμμιά μ… να περνάει η ώρα] οι περισσότεροι προσκεκλημένοι δεν έφεραν μάσκα. Άσε που οι προσκεκλημένοι ήταν απλώς μέλη της ελίτ. Απουσίαζαν οι αντιστασιακοί της χούντας [γνήσιοι ή μαϊμού], όπως παρατηρήθηκε.


Και η Δημοκρατία εμπεδώνεται δια του παραδείγματος. Και το πρώτο παράδειγμα που πρέπει να δίνουν οι πωλητικοί είναι μη αγγίζοντας το Δημόσιο Ταμείο καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Είτε με μίζα είτε με βόλεμα άχρηστων «ημετέρων».

Διαχρονική απαίτηση. Ας θυμηθούμε τί έλεγαν οι πράσινοι τυφεκιοφόροι πριν από 10 χρόνια, μόλις 4 μήνες πριν μας φορέσουν το Μνημόνιο, απότοκο της διαχρονικής αρπαχτής. Απορούσαν γιατί δεν μπαίνουν τα λαμόγια φυλακή. Ευτυχώς που ήλθε ο Αλαίκσοις και με τον νέο Ποινικό Κώδικα έδωσε εννέα χρόνια μετά απάντηση στην απορία τού ΓΑΠ. Ενίσχυσε το οπλοστάσιο και επιβεβαίωσε τη Γάπειο ρήση «δικάζουν οι δικαστές και όχι οι πολιτικοί». Του διέφυγε η υπόλοιπη φράση: «με νόμους που ψηφίζουν οι πωλητικοί».

Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011
Πάρτε μέτρα. Θέλω απάντηση γιατί κανένας δεν μπαίνει φυλακή

Με την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, φέρεται να επιταχύνονται οι διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης για τις περιπτώσεις επίορκων πολιτικών που βρέθηκαν αναμεμιγμένοι σε σκάνδαλα και το «πόθεν έσχες» τους δεν δικαιολογεί τα πλούσια περιουσιακά τους στοιχεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Ι. Ραγκούσης, Χ. Καστανίδης, Ρ. Βάρτζελη κ.α., ο κ. Παπανδρέου διαβίβασε στους συνεργάτες του την οργή των πολιτών για την ατιμωρησία, που απολαμβάνουν πρόσωπα της πολιτικής ζωής, τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα σε οικονομικά σκάνδαλα και τους κάλεσε να λάβουν άμεσα μέτρα.
«Θέλω απάντηση γιατί κανένας δεν μπαίνει φυλακή. Δεν αντέχω άλλο να μην έχω απάντηση γιατί κάποιος δεν μπαίνει φυλακή. Μου το λένε παντού. Πάρτε μέτρα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, δίνοντας, μάλιστα, εντολή να δημευθούν οι περιουσίες των επίορκων πολιτικών.
Στην εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, ο οποίος αν και παραδέχεται το πρόβλημα ατιμωρισίας στον δημόσιο βίο, υπενθυμίζει ότι η Δικαιοσύνη διαθέτει πολύ ισχυρό οπλοστάσιο για την αντιμετώπισή του και υπογραμμίζει πως η κοινή γνώμη πρέπει να αντιληφθεί ότι στη χώρα δικάζουν οι δικαστές και όχι οι πολιτικοί.
Κύκλοι της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν το δημοσίευμα της εφημερίδας «υπερβολικό», χωρίς ωστόσο να διαψεύδουν ότι υπάρχει γενικότερη ανησυχία για το θέμα της ατιμωρησίας.

Να θυμίσω ότι και η κ. Lagarde είχε πει: «δεν βλέπω να μπαίνει κανείς φυλακή». Όπως δεν μπήκε εκείνη φυλακή, όταν καταδικάσθηκε, αλλά δεν της επεβλήθη ποινή, επειδή εξ αμελείας και όχι εκ προθέσεως ως υπουργός Οικονομικών δεν ενήργησε υπέρ των συμφερόντων του γαλλικού Δημοσίου και κατά του επιχειρηματία Ταπί.
Δια του παραδείγματος!

Σώτος

2 σχόλια: