Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Επιστολή του Συνεταιρισμού ΟΑΣΘ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ"΄ προς τον Πρωθυπουργό

Με την ευκαιρία της ενημέρωσης του Πρωθυπουργού για τα ζητήματα του ΟΑΣΘ στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης ΄΄Ο ΗΡΑΚΛΗΣ΄΄ μερίμνησε ώστε....
να παραδοθεί σήμερα στον κ. Κ. Μητσοτάκη επιστολή με τις θέσεις του. Τα 1300 Μέλη που αριθμεί ο Συνεταιρισμός, θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι ο -κρατικός - πλέον - ΟΑΣΘ για πολλά χρόνια μισθώνει την ιδιοκτησία του ΗΡΑΚΛΗ, δηλαδή τα Αμαξοστάσια (Σταυρούπολης 46.072,85τ.μ και Φοίνικα 10.831,82τ.μ) και τα Γραφεία της Διοίκησης (2.310.51τ.μ.), χωρίς να καταβάλλει το νόμιμο ενοίκιο. Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά χρέη του ΟΑΣΘ προς τον ΗΡΑΚΛΗ φθάνουν τα 8.840.484.31 ευρώ έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σημειώνεται ότι ο Συνεταιρισμός δεν διαθέτει νομικά όπλα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αφού ο νόμος της εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ τα απαγορεύει, με αποτέλεσμα τα οικονομικά του να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και να μην είναι πλέον σε θέση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του - που περιλαμβάνουν και τη συντήρηση των μισθωμένων στον ΟΑΣΘ εγκαταστάσεων.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ένας Συνεταιρισμός που ιδρύθηκε το 1953 από Αυτοκινητιστές της Θεσσαλονίκης για τη συνεργατική εξυπηρέτηση της δραστηριότητάς τους. Στις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η Γενική του Συνέλευση και τα 1300 Μέλη της θέλουν να γνωρίζουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς τις οικονομικές εκκρεμότητες του Δημοσίου απέναντι του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου