Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ο οργισμένος υδραυλικός

Πήρα αυτό το μήνυμα:


Θάνο (Τζήμερε), γράψε κάτι γιατί η ανοησία έχει χτυπήσει κόκκινο!

Εχθές στο δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού, ο δημοσιογράφος δημοσιοποιούσε μερικές "κραυγαλέες περιπτώσεις απειθαρχίας πολιτών". Μεταξύ αυτών και ενός υδραυλικού που κατα τον αστυνομικό που τον έγραψε είχε δηλώσει ότι "πάει να φτιάξει τα υδραυλικά του... σπιτιού του".

Πριν κράξετε όλοι τον υδραυλικό, θα σας πω εγώ τι ακριβώς έγινε, μιας και το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε μερικές χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι:

Ο εν λόγω υδραυλικός, όπως και πολλοί άλλοι ΕΕ (μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, γυψοσανιδάδες, οικοδόμοι, μηχανικοί κλπ) κάνουν έναρξη δραστηριότητας ΝΟΜΙΜΩΣ δηλώνωντας την διεύθυνση του σπιτιού τους από τη στιγμή που δεν μισθώνουν κάποιο γραφείο ή κατάστημα. Απόλυτα φυσικό και εννοείται νόμιμο.

Στο έντυπο κυκλοφορίας εργαζόμενου υπάρχει τρόπος να δηλωθεί ΜΟΝΟ η εταιρεία/φορέας και ΟΧΙ το σημείο που θα χρειαστεί να δουλέψει ο εργαζόμενος. Ο δύσμοιρος υδραυλικός λοιπόν έγραψε ως όφειλε την εταιρεία/φορέα που εργάζεται, μόνο που η διεύθυνση της εταιρείας συνέπιπτε με αυτή του σπιτιού του!

Το καταλάβαμε μέχρι εδώ?

Για να το κάνουμε πιο λιανά, σύμφωνα με την φόρμα/δήλωση κυκλοφορίας εργαζόμενου (που εννοείται ότι φτιάχτηκε σε 5' στο πόδι) ΚΑΝΕΝΑΣ σχεδόν αυτοαπασχολούμενος με έδρα ασκήσεως επαγγέλματος την οικία του δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί εκτός έδρας, εκτός αν δουλεύει για λογαριασμό κάποιας εταιρείας.

Να δω λοιπόν το σαϊνι ο αστυνόμος/δημοτικός αστυνόμος που έγραψε τον υδραυλικό, ή ο δημοσιογράφος τι θα κάνουν αν τους σπάσει κάποια σωλήνα υδραυλικών στο σπίτι τους και έχει διαρροή.

Ή μάλλον τους το εύχομαι.


(το κοινοποίησε ο Θάνος Τζήμερος)