Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πότε και πόσα θα πάρουν οι υπάλληλοι του ΜΑΣΟΥΤΗ ως έξτρα Bonus

Το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών, ως επιπρόσθετη παροχή αποφάσισε να διανείμει η «Μασούτης» στους εργαζομένους της που ....
βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη δύσκολη εποχή. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκες, Γιάννης Μασούτης σε επιστολή προς τους εργαζομένους, τονίζοντας πως αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής τους στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού.

«Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται, όπως λέει, για μια απόφαση που απορρέει από την πίστη της οικογένειας Μασούτη πως η δύναμή της, είναι οι άνθρωποί της. «Μαζί, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην απίστευτη πίεση που δέχθηκε και δέχεται καθημερινά, η λειτουργία των καταστημάτων μας και γι’ αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά την καθεμία και τον καθένα από εσάς», σημειώνει.

Να σημειωθεί πως η Μασούτης διαθέτει σήμερα δίκτυο 331 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 56 βρίσκονται στην Αττική και απασχολεί περίπου 8.500 εργαζόμενους. Το 2018, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 770 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε περίπου 13,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση το 2018, στον όμιλο απασχολήθηκαν 9.319 άτομα.

Οι "εργαζόμενοι της 1ης γραμμής των καταστημάτων", στους οποίους αναφέρθηκε ο Γιάννης Μασούτης είναι περίπου 7.000, συνεπώς θα μοιραστούν το 30% των καθαρών κερδών του 2019, τα οποία, θα είναι περί τα 14 εκ.ευρώ, αν συνεχιστεί η συνήθης κερδοφορία, άρα οι 7.000 υπάλληλοι θα μοιραστούν 14εκ.Χ30%=4 εκατομμύρια περίπου ή περί τα 600 ευρώ έκαστος, ταυτόχρονα με το Δώρο Χριστουγέννων, εαν ο Γιάννης Μασούτης τηρήσει τις υποσχέσεις του, κάτι που είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβεί.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι του "Μασούτη" είναι ήρωες! Δουλεύουν ακατάπαυστα μέσα στον κίνδυνο της πανδημίας, αφού "περνάνε από το κεφάλι τους" εκατοντάδες άνθρωποι κάθε μέρα.