Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Με ψεύτικες φωτογραφίες θέλουν να δείξουν ότι "ο κόσμος κατέβηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης"

Οργή σε πολλούς κατοίκους της Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν σημερινά δημοσιεύματα, που έλεγαν πως "έφτιαξε ο καιρός και ο κόσμος ξεχύθηκε στην παραλία". Τα fake news συνοδεύτηκαν και με φωτογραφίες με κόσμο από την παραλία, οι οποίες ήταν ...
προ κορωνοϊού, μάλιστα, ένα site έβαλε φωτογραφία με πολύ κόσμο, η οποία όμως είχε ληφθεί, όχι απλώς προ κορωνοϊού, αλλά πριν γίνει η ανακαίνιση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ, όπως κατήγγειλε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ στο facebook!

Ελπίζουμε το ατόπημα, να οφείλεται στη λαχτάρα για λίγα κλικς κι όχι στα 11 εκατομμύρια ευρώ που μοιράζει η κυβέρνηση σε ΜΜΕ για να προβάλουν γλυκά τις απαγορεύσεις και να στηρίζουν την πολιτική "δεν θα παίρναμε μέτρα, αλλά , να δείτε, είστε απείθαρχοι".

Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα τηρούνται από τον κόσμο, που κλείσθηκε σπίτια του (καλώς!) πλην μιας μόνο κατηγορίας συνανθρώπων μας:
αυτών που έχουν σκυλιά (ή ...δανείζονται σκύλο).

Οι οποίοι σουλατσάρουν όλη μέρα με ένα σκύλο, αλλά η παράκληση να μην το παρακάνουν, είναι πολύ αντιδημοφιλής, καθώς είναι οργανωμένοι, φανατικοί με το σκύλο τους και ...δαγκώνουν.

ΜΜΕ που θα καυτηριάσει τις πονηρές τακτικές του "είμαι όλη μέρα έξω, με πρόσχημα τη βόλτα του σκύλου", θα δει ...πτώση εσόδων κι έτσι, κατήντησαν όσοι βολτάρουν έναν σκύλο, ακόμη μια "ιερή αγελάδα", που δεν τολμά κανείς να ενοχλήσει.

Εννοείται, ότι καταλαβαίνουμε πως τα ζώα πρέπει να βγαίνουν έξω! Και τα παιδιά όμως!

Δεν γίνεται να μην μπορείς να βγάλεις βόλτα το παιδί σου, να σε σταματάει η αστυνομία και να σου ζητά "υπεύθυνη δήλωση" για το πού πας με το παιδί σου, αλλά να κρατάς ένα σκύλο και να βολτάρεις όλη μέρα ανενόχλητος, βρωμίζοντας δρόμους και πεζοδρόμια, όπως κάνουν πολλοί αυτές τις μέρες, με διάφορα κολπάκια, πολλαπλά SMS, πολλαπλές υπεύθυνες δηλώσεις.

Ελάτε, δεν μιλάμε για το 20-30% των σοβαρών φιλόζωων, που βγάζουν το σκύλο δυό φορές την ημέρα για 10 λεπτά, μαζεύουν τα περιττώματά του σε σακούλες και τηρούν τους κανόνες. Μιλάμε για το 70% που χρησιμοποιεί τον σκύλο ως πρόσχημα για να βολτάρει όλη μέρα και δεν τηρεί τους κανόνες. Γέμισε η Θεσσαλονίκη κακά σκύλων!

Β.Π.