Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο εν καραντίνα Μήτσος Τούφας σχολιάζει τον κορωνοϊό

''Κωρονοϊός'' ρε!!!!.
Μάιστα.
Το οποίον πα να πει, κεφάλια μέσα , απεμόνωσις , καραντίνα, ΜΜΕ, κωλόχαρτο ,αντισηπτικά , διαγγέλματα, λακρεντί , διαβασματάκι, ντερλίκωμα , αραλίκι διαρκείας, άνευ πανικό και τα κουκιά μπαγλάν.
Ειδ αλλέως εκατοπενηντάρα στ αυτιά κι αυτό είναι ....
το λιγότερο βέβαια large Ελληνάρες μου, καθότι στα πέριξ καραδοκεί ετούτηνα η κορωνομαλακία , που άπαξ και την κοτσάρεις εντός, πας μέχρις και περί βρούβες.
Νομίζω;

Πάμε παρακάτου και έμπροσθεν πάντων η μαντάμ δεμόσια υγεία.
Το λοιπόν παίζουμε τελικό ,παγκόσμιο κι αν δεν τη σακουλευτήκατε ακόμα, άπαξ και το χάσουμε το ματσάκι, χανόμεθα.
Η αρρώστια κι ο θανανατάς παίρνουνε πρωτάθλεμα κι εμάς μας κλαίν οι ρέγγες.
Κάτι σαν το Θρύλο φέτος ένα πράμα και με το μπαρντόν δηλαδής περί τον παραλλελισμό ένεκα σκληρός , άτοπος και άκαιρος μεν, πάσχει όμως απέ μεγάλη δόση αληθείας δε και να ξηγούμεθα.
Το οποίον λαϊκιστί πα να πει'' Περιόρισε κώλο, βάλε μυαλό , ''μάλιστα Κύριε'' πο λέει κι ο Ζαμπέτας, στους στρατηγούς και τους προπονητάδες , τουμπεκί ψιλοκομμένο ως να περάσει η μπόρα μπας και τη βγάλουμε καθαρή''.
Γκέκε;

Με μεγάλη μου έκπληξις βλέπω τον Κεριάκο να το πάει καλά .
Δεν του τόχα του παρτσακλού ειν αλήθεια.
Λίγο η φάτσα, λίγο η καταγωγή, λίγο το παρελθόν κλπ, λέω '' τη βάρκα την εκάτσαμε κι ο καπετάνιος πάει...''
Το οποίον τον έχω φτύσει πατόκορφα να πούμε πολλάκις κατά το παρελθόν, μαζί με ούλο του το σόι, με ούλο το πολιτικό σύστεμα , πράγμα σωστόν και δίκαιον , ένεκα των πεπραγμένων τους διακομματικά και διαχρονικά.
Θα ήμουνα όμως άδικος και τολάχιστον μπαγλαμάς άνευ καρούλια αν δεν του αναγνώριζα πως πρώτη φορά , βλέπω τον κρατικό μεχανισμό και την κυβέρνησις να το παλεύει σωστά..
Με τα σφάρματα, τις παραλείψεις , τις παλινωδίες, την βεβαιωμένη ανικανότης διορισμένων κομματόσκυλων και στελεχών, τους αναντάμ μπαμπαντάμ αρπακολατζήδες, τους all time clasic τυχοδιώκτες, τους ευκαιριατζήδες και άλλα τοιούτα σαπρόφυτα που ευδοκιμούν παντός τόπου και χρόνου και με τους κάθε λογιών λύκους που χαίρονται σε τοιαύτες αναμπουμπούλες.
Αντέδρασε γλήγορα η κυβέρνησις και όσον γένεται αποτελεσματικά στα στενάχωρα ως η αρρώστια και η ενορχηστρωμένη από τον παρανοϊκό δικτάτορα της γείτονος προσπάθεια εισβολής μεταναστών , τσαμπουκά στη χώρα .

Την ίδια ώρα που άλλες προηγμένες οργανωμένες και στο φουλ ''πολιτισμένες''χώρες, που μας κονούσαν το δάχτυλο στη μούρη πριν απέ λίγο καιρό με το παραμικρό ή έχουν πάρει το χάρο αλαμπρατσέτα και πάνε τσάρκα σε νοσοκομεία και νεκροθαφτάδικα ή κρύβονται κατατρομαγμένες στο καβούκι τους , μια και η περιβόητη οργάνωσις και τα περιώνυμα σεστήματά τους κάναν μπορμπουλήθρες στα δύσκολα ή τα πήγε σεργιάνι ο αγέρας της πραγματικότης ώσπερ ξερόφυλλα. Οι κυβερνώντες τους όταν την ψιλιαστήκανε σταμάτησαν να σφυρίζουσι αδιαφόρως όταν η μπόρα ερχόντανε με δρασκελιές.
Ύστερις έγραψαν στα παπάρια τους αλληλεγγύες και ευρωπαϊκές ενώσεις, συμμαχίες και άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα και '' ο σώζων εαυτόν σωθήτω''.
Ήταν αργά.
Θα μο πεις γένηκες Μητσοτακικός ρε Τούφα;
Όχι ρε παιδιά . Παρεξήγησις. Φτου και βγαίνω!!!!!

Ειρήσθω εν παρόδω δεν τους κόβω καλά τους Γερμανοηγέτες μετά την παρέλευσις του ιού. Τους βλέπω να μένουσι με τα γιουσουφάκια τους. Οι Αγγλίδες υιοθέτηξαν τη θεωρία της αγέλης, τους παίρνει ο διάλος τον πατέρα, έβγαλαν πρόεδρα αυτόν τον Johnny Rotten και κούνησαν μαντήλι καλαματιανό .
Οι Ιταλοί τοιμάζονται να την κάνουν Λούης μια που αλληλεγγύη ούτες είδαν, ούτες θα δουν στο Γολγοθά τους, πέρα από κάτι Κουβανούς, Κινέζους και τον πολύ πολύ ξύπνιο Πούτιν.
Οι Σπανιόλοι το σκεύονται μετρώντας πεθαμένους, οι Πορτογάλοι μπινελικιάζουν στα ίσα τις μικρές Ολλανδέζες υπηρέτριες , απογόνους του Νταισελμπλιμμπλαμπλόμ. Οι Γάλλοι ανακρούουν πρύμναν κι αυτοί μονάχοι μπροστά στο κακό.
Βέβαια στις Βρυξέλες χορεύουν καρσιλαμά στο χαβά που βαράει το Βερολίνο. Όπως πάντα.
Τους λένε οι ρέστοι κάτι περί χρήμα, περί ομόλογο, κάτι τέλος πάντων να την βγάλουμε στο μαλακό με την κρίσις .
Nein!!!!.
' Γιατί ρε Wurst ναπούμε;
Τα δημοσιονομικά.
Ρε ποιά δημοσιονομικά το Σόιμπλε σας μέσα; Πήρε φωτιά ο κώλος μας και δε θ απομείνει λαρύγγι για λαρύγγι να ρουφήξετε αίμα
Nein!!!!
Μου θυμίζει το παραμύθι του μπάρμπα Αίσωπου με το σκορπιό και το βάτραχο.
Η συνήθεια βλέπεις .
Το ένστιχτο.
Να μα τον Γιαραμπή ρε παιδιά, δε ξέρω αν έκανε καλά ο Τσόρτσιλ πο είπε πως ''Ανά πενήντα χρόνια πρέπει να τους μπομπαρδίζεις. Ξέρουν αυτοί το γιατί''.
Οι Αμερικάνοι δεν προλαβαίνουν να μετρούν νεκρούς κι αυτοί. Έχουν κι αυτόνα τον χοντρομαλάκα τον Τράμπ στο κεφάλι τους.
Ας πρόσεχαν

Κάτι δεν κάναμε σωστά πάντως , στο δυτικό κόσμο, και οι συνέπειες είναι εδώ και να δώκει ο Θεός, να είναι ως εδώ. Ας το σκεφτούν οι παγκόσμιοι προύχοντες να κάνουν και τίποτις παραπέρα εξόν από το να μας κάθονται όλο και πιο πολύ στο σβέρκο, ρουφώντας το αίμα με το μπουρί.
Ως σωστότατα λένε σ ουλες τις κεδείες
Τί είμαστε; Ενα Τίποτις
Σωστά;
Αμ σωστά.


Στα καθ ημάς όμως, βλέπω μια παλικαριά , μια αίσθησις καθήκοντος που νόμιζα ότι την είχαμε παραχώσει κάτω από τόνους σταρχιδισμού, ωχαδερφισμού, λαμογιάς, παρτακισμού και άλλων συναφών χαρακτεριστικών που ανέπτυξε η ράτσα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Θες ένεκα του ανελέητου βομβαρδισμού βλακείας από ΤVκαι ΜΜΕ, θες ένεκα υποβάθμησις της παιδείας, θες λόγω απαξίωσις βασικών παραδοσιακών αξιών ,θες ότι πριμοδοτήθηκαν τα ελαττώματά μας, θες η πρεμούρα να ξεχαστεί η ιστορία μας σαν έθνος, σα λαός, τα ήθη , τα έθιμα μας ,θες γιατί τσαμπουκά θελήσασι ν αλλάξει ο τρόπος ζωής μας, ν αλλοιωθεί η γλώσσα μας, να γενεί ένα οποιοδήποτε ασήμαντο κομμάτι του παγκόσμιου μωσαϊκού ο τόπο μας κι ότι αυτός περικλείει, περιέχει και σημαίνει για τον πάσα έναν μας μας, θες το ξερίζωμα απ τη συλλογική μας μνήμη το ποιοι είμαστε και πως και που στο διάλο τραβάμε, βάλε μαζί και κάργα θολοκουλτουριάρικο μηδενισμό , χώσε ντεμέκ προοδευτισμό, συν την κιλότα της οποιαδήποτε Μενεγάκη, πρόσθεξε και μπόλικη απατηλή ευμάρεια που έφερε νεοπλουτισμό με τα επακόλουθά του, όλα αυτά κι άλλα τόσα ταϊσμένα κοντά μισό αιώνα τώρα με την ανοχή αν όχι με την συγκατάθεσή μας κι έχεις το νεοέλληνα που προσπάθησαν αλλά ακόμα δεν κατάφεραν να φτιάξουν.
Ναι ρε.
Ακόμα.
Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε περίεργη ράτσα
Ικανοί τόσο για το θάμα όσο και για την καταστροφή
Βλέπω στρατιωτικούς αστυνόμους, λιμενικούς , πολιτοφύλακες , πολίτες να υπερασπίζονται τα σύνορα από εισβολείς, με μια συναίνεση που αγγίζει σχεδόν το απόλυτο.
Δεν μπαίνω επίτηδες στο θέμα μεταναστών, ή προσφύγων γιατί αυτό είναι έτερη πονεμένη ιστορία που δεν είναι της ώρας .
Στέκομαι απλά στην προσπάθεια της βίαιης εισβολής του πάσα ένα στη χώρα. Ποιά άλλη θα τόκανε και θάπρεπε να το κάνουμε μεις ρε ''προοδευτικοί'' μπακρατσοκέφαλοι;
Δεν ψάχνομαι για το άδικο ή το δίκιο τους. Δεν είναι ούτε του τόπου ούτε του χρόνου .
Στέκομαι στους ήρωες των συνόρων που είναι κει υπερασπιζόμενοι αυτά που προανέφερα εν μέσω αρρώστιας.

Βλέπω ντοκτόρους, νοσηλευτές, νοσοκόμους, σκουπιδιαραίους , άλλους εγαζόμενους περί την υγεία , την ασφάλεια, στα τρόφιμα κι όπου αλλού χρειάζεται, όρθιους στο καθήκον που περνάει πρώτα απ τη συνείδηση τους , να παλεύουν να μη μας πάρει η μπάλα από κάτω.
Βλέπω αυτόν το ιεροψάλτη Τσόδρα , καθηγητή με τα κοντά δώδεκα στρέμματα πτυχία , σοβαρότατο , υπευθυνότατο, γνώστη της δουλειάς , του αντικειμένου, της αποστολής του. Ένα σπάνιο δείγμα σοβαρού άντρα, στην εποχή των σούργελων, να δέχεται ακατανόητες επιθέσεις από εραστές της δεμοσιότητας του πεντάλεπτου, είτε για τα πιστεύω του ή την πίστη του ή τον τρόπο του , τη χωρίστρα του , τα ματομπούκαλά του ή για ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους ενός λογικά σκεπτόμενου αθρώπου.
Από ποιούς;
Από κύμβαλα αλαλάζοντα ήγουν περιφερόμενα τίποτα που κάνουν φασαρία μπας κι ακουστούν.
Σκεφτείτε στη θέση του, Άδωνη ή Βορίδη , ή τον πρώην συμβουλάτορα Καρανίκα ή την Παπακώστα ή, ή, ή, και ουκ εστί τέλος
Είπαμε ο κωρονοϊός έφαγε κομμάτια απ τη ψυχή μας πρώτα.
Πολλά χρόνια πριν.
Τους λες '' Ρε το στρατηγό σου δεν τον αμφισβητείς σε ώρες πολέμου. Κι εμείς έχουμε πόλεμο.''
Δεν πα να λες.
Βλέπω τους γνωστούς τηλεμαϊντανούς και πολιτικάντηδες και δημοσιογραφίσκους και άλλους παπαγάλους και παράσιτα, στην προπαγάνδα τους , στα κεκτημένα τους , στις εκκρίσεις των συνηθειών τους, σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μη συμβαίνει τίποτις.
Δείχνουν το ποιόν τους το ίδιο ξεδιάντροπα με το ξέκωλο της τελεόρασης που μοστράρει το χρώμα της κυλότας της .
Βλέπω κολλημένους να υπερασπίζουν το σύμπαν τους , το μικρομάγαζο ή μαγαζάρα τους στρουθοκαμηλίζοντας στα σεμεία των καιρών.
Βλέπω άλλους έρμαια των συνηθειών τους και των ''γουστάρω'' τους.
Έβλεπα κάποιον αχαρακτήριστο πρώην ιεράρχη που διαφήμιζε αγιασμό σε σπρέι.
Θρησκόληπτους φανατικούς να διασπείρουν μηνύματα της Παναγίας, λέει, στο διαδίκτυο!!!! Άλλους με φωτογραφίες που δείχνουν εμφανίσεις και θάματα αγίων φτιαγμένα στα φωτοσόπ.
Δεν είδα , δεν άκουσα μια έστω δωρεά , κάτι ρε, από την επίσημη εκκλησία.
Θυμηθείτε τους μάρτυρες του κλήρου στην επανάσταση του 21 κι όχι τους βολεμένους στα οφίκια τους. Άντε ρε πάτε ως τα σύνορα να δώσετε δύναμη στους ακρίτες, άντε ρε παγαίνετε σε κανά νοσοκομείο να δώσετε κουράγιο σε εργαζόμενους κι αρρώστους κι αφήστε τις τελεοράσεις και τα διαδίκτυα όπου πουλάτε το μεσαίωνά σας .
Ούτε είδατε ούτε καταλάβατε τίποτις από Χριστό.
.Όχι ούλοι ευτυχώς.
Δεν βλέπω τους ''επαναστάτες γενικώς'' όμως . Λούφαξαν ως να περάσουν τα δύσκολα. Κάτι ψελλίζουν περί δικτατορίες παρ ότι υπέρμαχοι απολυταρχικών καθεστώτων .
Που και που κανένας στην TV ,στα διαδίκτυα , λέει καμιά μαλακιούλα για την τιμή των όπλων και βουρ πίσω πάλι στο επαναστατικό του κλουβί .

Αντεξουσιαστές Ανταρσύες, οργανώσεις, συσπειρώσεις , ΜΚΟ και δε συμμαζεύεται , τον φασισμό δεν τον φοβούνται και καλά κάνουν αλλά με τον κωρονοϊό κλάνουν μέντες και πάλι καλά κάνουν. Να πά να γαμηθεί ο Λένιν παρέα με τον Μπακούνιν τέτοιες ώρες να πούμε.
Η επανάστασις εξάλλου μπορεί να περιμένει καθ όσον ημείς πειθαρχούμε στις εντολές της κυβέρνησης ντερλικώνουμε τα προϊόντα πολυεθνικών που παράγονται από την εκμετάλλευση εργαζομένων,( γειασσάν τιτανοτεράστιε Παπαδημούλη) καθ ό ενημερωνόμαστε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, λουφάρουμε στην στοργική αγκαλιά της οικογένειας και παρακαλούμε την Παναγίτσα να βάλει το χεράκι της .
Κι άμα ψαχτείτε άλλη φορά περί ήρωες , θα τους βρείτε στο κοντινό σας νοσοκομείο σε εικοσιτετράωρες βάρδιες κι όχι σε μπούκες σε κοσμηματοπωλεία.
Εξουθενωμένους κι όχι μαστουρωμένους και τους λεν Γιάννη , Τάσο Αλεξάνδρα , Μαρία κι όχι Ζακ ή κάπως έτσι.
Γκέκε;

Απέ τη άλλη κόβω το κεφάλι μου ρε παιδιά ότι αυτό το πατιρντί θα το εκμεταλλευτεί η παγκόσμια άρχουσα τάξις και τα κατά τόπους παραρτήματα τους περί κονόμι και επιβολή.
Γκαραντί.
Ήδη άρχεψαν τα προεόρτια . Να θα κόψουμε 50% μισθών στο ιδιωτικό να και λίγο στο δεμόσιο είπε κείνη η σκατόφατσα ο Βούτσης, να η κρίσις ,να η ανεργία , να η καθίζησις των εισφορών ένεκα του ιού, να τα δημοσιονομικά , να οι δείκτες , να οι επενδυτές που την έκαναν με πλάγια πηδηματάκια, να οι αναξιοπαθούσες τράπεζες (καμιά δωρεά ρε έστω και σε μαστίχες ρε παρτάλια;) χρειάζονται την 14η ανακεφαλαιοποίησις, να και οι φαρμακοβιομηχανίες να πάρουσι το κάτι τις τους, βλέπω πάλε τους γνωστούς μαλάκες στο ταμείο.
Ψεύτης να βγω που δεν....
Καλή δύναμις μάγκες
Ο εν καραντίνα
Μήτσος Τούφας













ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ

Με την παρέλευσις του ιού να προμηθευτείτε τσίγκινα σώβρακα και να κεκλοφορείτε δε ιδιαιτέραν προσοχήν, ει δυνατόν τοίχο τοίχο. Δύο σκληροί επαναστάτες του Σύριζα , κάποιος Καψώχας(;) κι ο γνωστός Κούλογλου μην μπορώντας να συγκρατήσουν τις ορμές τους απείλησαν πως άπαξ και τελεύσει το πατιρντί και βγουν έξω θα μας γα....σουν λέει.(Ο Καραϊσκάκης σας μάρανε!!!)
Κόφτε γαμίκους .









Γέμισαν τα μπαλκόνια και το φατσοβίβλιο με νέους επιδόξους Bob Dylan, Νέα παιδιά, και γνωστοί καλιτέγνες, με κιθάρες παίζουν αβέρτα μουσικές.
Γέμισε επίσης ο ντουνιάς με ερασιτέχνες μαστόρους . μ ένα κατσαβίδι στο χέρι.
Γουστάρω!!! .
Υπεμονή και θα περάσει κι αυτό!!!!


makpress 31/3/2020