Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Καραμαπελιάς: "Ως αναρχικό, με έπαιζαν όλα τα κανάλια. Τώρα που με θεωρούν εθνικιστή, με έχουν αποκλείσει από παντού"

Ε, αφού το ξέρεις το "έργο" ρε φίλε. Ως "αναρχικός", "αντεξουσιαστής", "ακροαριστερός", εξυπηρετείς του σκοπούς της νεοταξίτικης ελίτ. Ως "πατριώτης" είσαι κόντρα στα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης, που έχει το χρήμα, άρα....
φυσικά και δεν θα σε παίζουν. Αφού ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της άπληστης συμμορίας που κυβερνά τον πλανήτη, είναι η ιδέα ότι είσαι μέλος ενός έθνους κι όχι ένα καταναλωτικό ζώο στο παγκόσμιο κοπάδι, που πρέπει να κάνει ό,τι του λένε, για να διατηρούν αυτοί τα πλούτη τους και να ταϊζουν την απληστία τους για εξουσία και έλεγχο των μαζών. Οι τύποι αυτοί τα έχουν όλα σε υλικό επίπεδο. Προσπαθούν να πλησιάσουν την αθανασία, αποκτώντας λίγη "θεότητα" μέσω της απόλυτης εξουσίας επί των άλλων. Για την αθανασία γίνονται τόσο άπληστοι. Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα των απλών ανθρώπων "αφού είναι 98 ετών ο κωλόγερος και έχει το μισό πλανήτη, τι σκατά παλεύει για ακόμη περισσότερα λεφτά;" - Δεν είναι τα λεφτά, είναι η εξουσία. Νομίζουν ότι με ακόμη περισσότερο έλεγχο στις μάζες θα γίνουν Θεοί και θα κερδίσουν το μόνο πράγμα που δεν έχουν : την αθανασία.


Συνέντευξη του Γ. Καραμπελιά στο militaire: «Η Ελλάδα παίζει τα ρέστα της»

"Αν δεν αποκτήσουμε ένα νέο εθνικό αφήγημα, στην Ελλάδα όπως την ξέρουμε, μένουν 20-30 χρόνια ζωής".
Η πρόβλεψη από έναν άνθρωπο που δεν φοβήθηκε να "ταξιδέψει" σε πολλούς "ιδεολογικούς ωκεανούς", αλλά να έχει ως βάση της σκέψης του, πάντα τον πατριωτισμό.
Ο Γιώργος Καραμπελιάς συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, έζησε τη δεκαετία του '60 συμμετέχοντας στη Νεολαία Λαμπράκη. Βρέθηκε στο Παρίσι όπου εργάστηκε σε εφημερίδα υπό τη διεύθυνση του Ζαν Πωλ Σαρτρ. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα και για τις πολιτικές του ιδέες και πράξεις τον "κατέταξαν" ως αναρχικό.
Όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Militaire.gr, "τότε δεν είχα τον αποκλεισμό που έχω από τότε που με θεωρούν εθνικιστή"! Ο κ. Καραμπελιάς μιλά για τον τουρκικό κίνδυνο, τις ελληνικές πολιτικές ελίτ και τον πατριωτισμό τους, το μεταναστευτικό-προσφυγικό για το οποίο υποστηρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά. Είναι υπέρ της μεταφοράς μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου. Πιστεύει ότι ζούμε το 1204 του Βυζαντίου το οποίο, όπως μας θυμίζει, ακολούθησε η εισβολή των Τούρκων το 1453. Γι΄ αυτό και καλεί σε κινητοποίηση του κόσμου για όσα έρχονται. Όπως λέει "η Ελλάδα παίζει τα ρέστα της"...