Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Πανέξυπνος Τσίπρας: "Τη δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας"

Ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένος και πολύ μεγάλο μέρος του, εγκατέλειψε το κόμμα. Οι μεν ιδεολόγοι αριστεροί γιατί είδαν το κόμμα που έφτιαξαν ως συνέχεια του ΚΚΕ εσ. και του Συνασπισμού, να γίνεται νεοφιλελεύθερο δεκανίκι της παγκοσμιοποίησης, γοητευμένο, αλλά και υποταγμένο στη δύναμη της νεοταξίτικης ελίτ, οι δε καιροσκόποι homo pasokus που ...
νοιάζονται για διορισμούς και βολέματα και πηγαίνουν όπου μυρίζει εξασφάλιση στο δημόσιο και ήταν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων (πάνω από το 80%), απογοητεύτηκαν,
καθώς σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που άντεξε στο χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται και τόσο γερό άλογο. 
Και δεδομένου ότι οι τύποι αυτοί, δεν έχουν ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική παιδεία, αλλά νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους το οποίο βλέπουν μόνο εντός δημοσίου και τρέμουν στην ιδέα ότι θα κάνουν μια κανονική δουλειά στον ελεύθερο τομέα, ψάχνουν αλλού το βόλεμα.

Έτσι, ο παμπόνηρος Αλέξης Τσίπρας, έστειλε στους κυνικούς αυτούς αμοραλιστές (πάνω από 1.000.000 ψηφοφόροι είναι τέτοια καθάρματα!), σαφές μήνυμα:

"σύντροφοι (στη μάσα και στις ξεκούραστες θέσεις δημοσίου), χάσαμε, αλλά όταν ξανάρθουμε, θα φροντίσω να καταλάβουμε όλους τους μηχανισμούς, ώστε να μη χάσουμε ξανά και να παραμείνετε πάντα στις θέσεις του δημοσίου, που τόσο λαχταράτε, μιας και σας τρομάζει τόσο η ιδέα να δουλέψετε κανονικά, είτε σε επιχειρήσεις, είτε σε δικό σας μαγαζί και ζείτε και αναπνέετε για να διορίζεστε και να κάνετε πως δουλεύετε, έχοντας το σίγουρο μικροαστικό μισθουλάκο, που τόσο λαχταράτε. Ε λοιπόν, ΕΓΩ θα σας τον δώσω ρε ξεφτίλες, αφού φοβάστε τόσο πολύ τη δουλειά! Ξαναβγάλτε με και δεν θα αφήσω να χάσετε τις θέσεις που σας έδωσα".

Είναι προφανές, ότι αυτή η λογική συσπειρώνει τους θεσιθήρες αριστερούς, καθώς τους βάζει να ονειρεύονται τα λάφυρα.

Είναι προφανές, ότι κάποια άχρηστα τεμπελόσκυλα, που ψήφισαν ΝΔ το 2019 για να βολευτούν και δεν θα βολευτούν σε δημόσιες θέσεις, οργανισμούς, διοικητικά συμβούλια κλπ. θα ξαναπάνε στον Τσίπρα και θα γίνουν μουτζαχεντίν του. Γενίτσαροι!

Ορθώς λοιπόν, από ωφελιμιστική άποψη, έπαιξε τα ρέστα του ο Τσίπρας, με μια τέτοια υπόσχεση.


Η ακριβής δήλωση Τσίπρα

«...θα καταφέρουμε, τη δεύτερη φορά, η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων η των υπουργείων αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας» ήταν η αποστροφή του λόγου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί έντονα ερωτήματα παραπέμποντας στην Λενιστική νοοτροπία της διαχείρισης της εξουσίας η οποία οδήγησε στην σταλινικοποίηση και σε ακραίες καταστάσεις ελέγχου των κρατικών δομών στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Υπομονή σύντροφε, τη δεύτερη φορά θα τους χώσεις....


Ανήσυχη η Ν.Δ. 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τα όσα είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο διήμερος δήθεν “απολογισμός” του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: Γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους. 

Έμαθαν, όμως κάτι, για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: Η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι “την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας” αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού.

Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, “αρμοί της εξουσίας”, πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε Κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών.

Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα “ή εμείς, ή αυτοί”. Και ότι στόχος του είναι ένας “δεύτερος γύρος” για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας.

Πάνω από όλα, όμως, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας».