Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Ιταλία: "Να σοβαρευτούμε! Ποιός East Med" ;

Τα ΄παμε στο makpress -και μόνο! (φυσικά)- για τον East Med, αλλά που να ακούσει ο Έλληνας στην παραζάλη της καθεστωτικής προπαγάνδας και το όνειρο να γλείψουμε τους εβραίους μπας και μας σώσουν απ΄τους Τούρκους (ε, αυτό μόνο κάνει η Ελλάδα, ας αφήσουμε τους στρουθοκαμηλισμούς).
Τι γράφαμε ΠΡΙΝ την υπογραφή;



Η αλήθεια είναι πιθανώς, στο γεγονός ότι οι Ιταλοί δεν έχουν κανένα λόγο να παίζουν με φανταστικούς αγωγούς, που έχουν τεράστιες δυσκολίες κατασκευής και αδιανόητο κόστος, αφού έχουν ήδη τον Αλγερινό αγωγό.
Επιπλέον, η Ιταλία δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει σε μια φανταστική συμμαχία κατά της Τουρκίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των καθεστωτικών "Νέων", απ΄όπου η εικόνα του άρθρου.
http://makpress.blogspot.com/2019/12/east-med_24.html


Τι γράφουν σήμερα τα ΜΜΕ;

Σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχία του αγωγού EastMed εκφράζει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio εστιάζοντας κυρίως στο κόστος και τον χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή του.
Το bankingnews κόντρα στις αναλύσεις των καιρών έχει προειδοποιήσει ότι το έργο EastMed είναι προβληματικό, υψηλού κόστους και αμφίβολης αποτελεσματικότητας για την Ελλάδα.
«Είναι προφανές ότι το έργο του EastMed, που προτείνεται από την Ελλάδα, δεν είναι μία επιλογή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, εάν ληφθούν υπόψη το κόστος και η διαδικασία κατασκευής του» δήλωσε ο Luigi Di Maio στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ερωτηθείς γιατί η Ιταλία δεν συμμετείχε στην τελετή υπογραφής του EastMed στις αρχές Ιανουαρίου 2020 παρά την πρόσκληση, ο Di Maio είπε ότι πρώτα πρέπει να αποδειχθεί ότι το έργο είναι οικονομικά βιώσιμο.
https://www.timesofisrael.com/italys-foreign-minister-expresses-doubts-over-feasibility-of-eastmed-pipeline/

Κάθε λέξη του και μια μαχαιριά στο όνειρο!

Καταλάβατε πώς σας κορόιδεψε ο κ.Δένδιας;