Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Οι προτεραιότητες της νέας ΠτΔ

Όπως είπε στις πρώτες της δηλώσεις ενώπιον του Προέδρου της Βουλής, που της ανακοίνωσε την εκλογή της, τα σημαντικότερα ζητήματα ("προκλήσεις"), που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και θα ασχοληθεί, είναι:


  • η κλιματική αλλαγή
  • τα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων και οι κάθε είδους ανισότητες και αποκλεισμοί
  • η μαζική μετακίνηση πληθυσμών και η συνεπακόλουθη ανθρωπιστική κρίση
"Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα, όπως αυτά που περιγράφονται στο Σύνταγμά μας....", είπε η ΠτΔ.

Τι λέτε να εννοούσε; Τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, π.χ. το δικαίωμα του λαού, να αποφασίσει με δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Θα υπερασπιζόταν ποτέ τέτοιο δικαίωμα;

Ας μη κοροϊδευόμαστε: Η νέα ΠτΔ δεν έχει την παραμικρή "όσμωση" με τον απλό λαό. Δεν διετέλεσε βουλευτής ή κάτι αντιπροσωπευτικό του λαού, ποτέ.  Είναι κομμάτι της ελίτ και θα υπηρετήσει τις δικές της "αξίες". Γι αυτό άλλωστε και συμφώνησαν όλοι με την επιλογή της. Δεν είναι κοντά στο λαό, είναι όμως πολύ κοντά στην ελίτ και την παγκοσμιοποίηση, έχει αυτή τη "διεθνιστική" αύρα και άρα, μόνο καλά λόγια θα ακούτε για αυτήν. Θα είναι η ΠτΔ με τα πιο θετικά σχόλια από τα ΜΜΕ και τη μεγαλύτερη υποστήριξη που είχε ποτέ ΠτΔ. Πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ θα την περιβάλουν με τεράστιο σεβασμό. Όλα θα της πηγαίνουν ...δεξιά (αν και είναι "αριστερή" με την έννοια της συμμόρφωσης στη διεθνιστική ελίτ και τις αξίες της).