Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλη και πετυχημένη "επιχείρηση σκούπα" κατά του παραεμπορίου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το ξαναγράψαμε: με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο τιμόνι του Δήμου και τον Δημήτρη Δαγκλή υπεύθυνο για τη δημοτική αστυνομία, θα μπει τάξη! Ο Δαγκλής κάνει δουλειά!


"Χτύπημα" στο παρεμπόριο επιχειρεί να επιφέρει η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων της, σε συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας με την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, οι έλεγχοι, κατά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οδήγησαν στην κατάσχεση και καταστροφή 15 τόνων προϊόντων "μαϊμού" από τις λαϊκές αγορές και το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

"Ό,τι ήξεραν οι παραβάτες να το ξεχάσουν", είπε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο αναφορικά με τις ενέργειες για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

"Το παρεμπόριο είναι ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης. Αποτελεί μεγάλη πληγή για την αγορά της Θεσσαλονίκης. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και το λιμενικό, αλλά θέλουμε δίπλα μας και τους πολίτες. Να μην τα αγοράζουν διότι τα προϊόντα αυτά θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με βάση τα στοιχεία της δημοτικής αστυνομίας, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, συγκροτήθηκαν 28 μεικτά κλιμάκια ελέγχου, υπό την εποπτεία του Συντονιστικού Κέντρου Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 129 έλεγχοι, 18 κατασχέσεις - καταστροφές προϊόντων παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν, συνολικά, 38 διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, τα κλιμάκια βρίσκονται σε όλη την πόλη, σχεδόν, σε καθημερινή βάση, ακόμη και τις Κυριακές, πραγματοποιώντας τόσο τακτικούς όσο και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, καθώς επιδίωξη είναι πέρα από τα "σεντόνια" να χτυπηθεί το παρεμπόριο και στην "πηγή" του.


"Προεκλογικά, η παράταξή μου είχε κάνει μια δράση κατά του παρεμπορίου, που φέρει πολλά δεινά στην οικονομία, στην ανάπτυξη, την απασχόληση. Τώρα ως διοίκηση το κάνουμε πράξη και εντατικές προσπάθειες. Το τελευταίο διάστημα έχουμε κατασχέσει περίπου 15 τόνους. Θα συνεχίσουμε" είπε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παρακολούθησε τους τρόπους με τους οποίους καταστρέφονται τα προϊόντα "μαϊμού" αμέσως μετά την κατάσχεση.

Δημοτικοί αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, κατέστρεψαν, με ειδικό σπρέι και σφυριά, προϊόντα (από γυαλιά ηλίου, παπούτσια, τσάντες, ρολόγια έως ανθοδέσμες και κόλλες υγρής μορφής), που κατασχέθηκαν, το τριήμερο από 9 έως 11 Νοεμβρίου, από το παραλιακό μέτωπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ