Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Ασφυκτικά γεμάτα και πάλι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για το ΤΕΙ Σίνδου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ εξαιτίας των παλαιών οχημάτων και των μη επαρκών δρομολογίων που ....
πραγματοποιούνται. Ως απόρροια της κατάστασης, τα λεωφορεία να “μένουν” στην μέση του δρόμου, εξαιτίας μηχανικής βλάβης, να μην έρχονται στην ώρα τους και να είναι ασφυκτικά γεμάτα, ειδικά όταν πρόκειται για γραμμές που περνάνε από το κέντρο και έχουν ως καταληκτική άφιξη το ΚΤΕΛ, το ΙΚΕΑ ή το Διεθνές Παράρτημα Ελλάδας στην περιοχή της Σίνδου.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, κάθε μέρα “ζουν επικίνδυνα”, καθώς δεν ξέρουν ποιες εκπλήξεις τους περιμένουν, επιλέγοντας μια γραμμή του ΟΑΣΘ για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Συχνότερα προβλήματα αντιμετωπίζει, στο θέμα των καθυστερήσεων αλλά και πολυκοσμίας, η γραμμή 52 «Ν.Σ. Σταθμός – Α.Τ.Ε.Ι. Σίνδου»που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο φοιτητές. Καθημερινά δεκάδες φοιτητές περιμένουν αρκετή ώρα στις στάσεις και συνωστίζονται για 20-25 λεπτά μέσα στο λεωφορείο μέχρι που να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες «οι συνθήκες είναι ανυπόφορες και δυστυχώς οι ιθύνοντες δεν προσπαθούν να διευκολύνουν την κατάσταση».

Φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες το πλήθος των φοιτητών που περιμένουν το λεωφορείο και όπως είναι αναμενόμενο να μην χωρέσουν μόνο σε ένα όχημα, και άρα να πάρει παράταση η άφιξή τους στο ΤΕΙ μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο δρομολόγιο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθούν και δύο τρανταχτά περιστατικά που σημειώθηκαν σε άλλες γραμμές του ΟΑΣΘ τις τελευταίες ημέρες και εκθέτουν την ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, λεωφορείο της γραμμής 88Κ που εκτελούσε δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη από το Μεσημέρι ακινητοποιήθηκε μετά από 7 στάσεις στο σταυροδρόμι της παράπλευρης οδού της Εθν.Οδού-Ν.Μουδανιών, στη στροφή για Κάτω Σχολάρι. Μάλιστα, ως προειδοποίηση αντί για τρίγωνο τοποθετήθηκε πυροσβεστήρας, μέσα στο σκοτάδι.

Σε άλλο περιστατικό στις αρχές του μήνα, μια νεαρή κοπέλα λιποθύμησε ενώ βρισκόταν στο λεωφορείο της γραμμής 26. Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, οι συνθήκες μέσα στο λεωφορείο ήταν δύσκολες, εξαιτίας του μεγάλου συνωστισμού, σύμφωνα ρεπορτάζ του voria.gr. Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία στο ύψος της Αντιγονιδών. Ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε ασθενοφόρο, ωστόσο, η νεαρή κοπέλα είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της.

https://www.pellamou.gr/ellada/asfyktika-gemata-kai-pali-ta-leoforeia-toy-oasth-gia-to-tei-sindoy/