Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Αυτό είναι το τελικό σήμα για τα προϊόντα που θα παράγονται στη Μακεδονία - Δηλώσεις Μητσοτάκη

Το πολυαναμενόμενο σήμα που ετοίμασε ο ΣΕΒΕ για να συνοδεύει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παράγονται στη Μακεδονία παρουσίασε σήμερα ο Σύνδεσμος στη ...
συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του Thessaloniki Summit παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σήμα έχει στο κέντρο ένα κεφαλαίο «Μ» ενώ το Macedonia χρησιμοποιεί το αγγλικό c και όχι το k. Τo «GREAT» χρησιμοποιείται για να παραπέμπει στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Alexander the Great, συνδέοντας έτσι το macedonia με την ελληνική παράδοση και ιστορία. Μάλιστα, στο GR η γραφή είναι έντονη (bold) και παραπέμπει στα αρχικά της χώρας ενώ στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν και τα χρώματα άσπρο και μπλε. Το σήμα έχει τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές προκειμένου να προσαρμόζεται στο φαγητό, το κρασί, τις υπηρεσίες τεχνολογίας αλλά και τον χώρο της περιοχής.




Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο ΣΕΒΕ, για την παρουσίαση του συλλογικού εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα, το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα Μακεδονικά προϊόντα και τις Μακεδονικές υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου.

Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη.

Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα. Εύχομαι να είναι τυχερό και καλοτάξιδο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τον επικεφαλής δημιουργικού στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Στηβ Βρανάκη, και το Γραφείο του Πρωθυπουργού για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας του σήματος.

Το νέο σήμα θα είναι η «σφραγίδα» που θα συνοδεύει τα Ελληνικά Μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.


Γιάννης Νασιούλας: "Κατάπτυστο το νέο εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων"!

Σάλος έχει προκληθεί από την οικτρή έκπληξη που επιφύλασσε η παρουσίαση του νέου εμπορικού σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα. Αντίθετα με ό,τι φρόντισαν οι άνθρωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαδίδεται ψευδώς δεξιά και αριστερά, από το σήμα λείπει η λέξη "Ελληνική"!

"Τζίφος και μούφα το νέο εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων", σχολίασε ο Γιάννης Νασιούλας, επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου σήματος στην Θεσσαλονίκη, παρόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και συνέχισε: "Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος μετά τον Γιάννη Μπουτάρη που φέρνει τον Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα, αποπειράται να μας επιβάλει δια της πλαγίας ένα εμπορικό σήμα που εμπεδώνει την παραδοχή πως η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Τα κόκκαλα του Μανώλη Ανδρόνικου θα τρίζουν. Δεν τους συγχωρούμε και δεν θα το επιτρέψουμε".

Και καταλήγει: "Βλέποντας το νέο εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, καταλαβαίνουμε πως όποιος επιχειρηματίας ή εταιρεία το χρησιμοποιεί, συμβάλει στην εμπέδωση του ψεύδους πως η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, συμβάλει στην εφαρμογή της άκυρης και προδοτικής συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ. Το σήμα οφείλει να καταλήξει σε αχρησία. Τα προϊόντα που φέρουν το κατάπτυστο αυτό σήμα κινδυνεύουν να καταλήξουν απεχθή στα μάτια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Έλληνες, μην βγάζετε μόνοι σας τα μάτια σας"!