Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Κώστας Καραμανλής στον Real : Να περιμένουν τα δικαστήρια οι μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ

"Κατανοώ την αγωνία των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ, που έχασαν την περιουσία τους, γνωρίζω ότι θέλουν να διερευνήσουν τις ...

προθέσεις της νέας κυβέρνησης απέναντί τους, αλλά δυστυχώς, υπάρχει ένας νόμος που τους κατέστρεψε και οι ίδιοι προσέφυγαν στα δικαστήρια. Επομένως, το θέμα των αποζημιώσεων θα λυθεί δικαστικά. Ο λογαριασμός της κρατικοποίησης θα εκτοξευθεί και τότε θα ερευνηθούν οι ευθύνες όσων κρατικοποίησαν τον ΟΑΣΘ. Όλοι πρέπει να δείξουμε υπομονή. Από τη στιγμή που η ζημία έγινε στην κρατικοποίηση, δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς", είπε πριν από λίγο στην εκπομπή των Τζιομπάνογλου -Καραπαναγιωτίδου, ο Υπουργός Μεταφορών.

Για το θέμα των αντιδράσεων των συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ στην ανάθεση έργου στα ΚΤΕΛ (δείτε εδώ ), ο Υπουργός ανέφερε ότι "συναντήθηκα πολλές φορές με τους εργαζόμενους και τον κ.Τσερμενίδη και θέλω να τους πω, ότι πρέπει όλοι να βάζουμε πάνω από όλα την εξυπηρέτηση του πολίτη κι όχι συντεχνιακά συμφέροντα. Ο ΟΑΣΘ έχει κόστος 4 ευρώ το χιλιόμετρο και το ΚΤΕΛ 1,43, συνεπώς είναι μια πολύ επωφελής συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα βελτιώσει πολύ την κατάσταση".


Μάλλον δεν θα αρέσουν τα νέα στους μικρομετόχους του ΟΑΣΘ, που έχασαν με την "αποϊδιωτικοποίηση" της 25-7-20017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τις μετοχές τους.