Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Η θεία Ντόρα ξέρει

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Αφού μας ενημέρωσε ότι θα τιμήσει την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, η αδελφή τού Κούλη παρέδωσε και μαθήματα νομικών. Αυτή που είχε ξεχάσει μαζί με τον Ισίδωρο να δηλώσει $ 1.000.000 στο «πόθεν αίσχος», εξ ου και απηλλάγη δια βολεύματος ελλείψει δόλου. Με τόσα εκατομμύρια, να μην ξεχάσει ένα;

Μας είπε, λοιπόν, ότι.....
ο Ρασπούτιν, κατά κόσμον Παπαγγελόπουλος, δεν απολαύει ασυλίας ως μη βουλευτής, εξ ου και μαζί του θα ασχοληθεί η δικαστική και όχι η νομοθετική εξουσία. Κι’ εγώ που νόμιζα πως οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί εμπίπτουν, ως μέλη της κυβέρνησης, είτε είναι βουλευτές είτε όχι, στο άρθρο 86 του Συντάγματος που ορίζει ότι

«1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.
2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο 3.
Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.»

Αν οι αναπληρωτές υπουργοί δεν εμπίπτουν στο άρθρο 86, τότε γιατί κάθονται στο μεγάλο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου μαζί με τους υπουργούς, όπως π.χ. ο Πολάκης, ενώ οι υφυπουργοί που εμπίπτουν στο άρθρο 86 κάθονται στα μετόπισθεν;



«Άρθρο 81
1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου.
Νόμος ρυθμίζει τη θέση των αναπληρωτών Υπουργών και των Υπουργών χωρίς χαρτοφυλάκιο, των Υφυπουργών, που μπορεί να αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και των μόνιμων υπηρεσιακών Υφυπουργών….»

Εντάξει, είναι γνωστή η κόντρα της Αγίας Οικογένειας με τον Σαμαρά, αλλά μας ακούνε και παιδιά και θα νομίζουν ότι η Ντόρα είναι πανεπιστήμων, ενώ είναι απλώς αδελφή τού πρωθυπουργού, θυγατέρα τέως πρωθυπουργού, μαμά πρώην Περιφερειάρχη και νυν Δημάρχου και yes woman στις επιθυμίες της μεγάλης υπερατλαντικής συμμάχου. Να μην ξεχνάμε ότι έχει κληρονομήσει και βίλα στην Κρήτη με 13 καμπινέδες.

Άλλωστε, αν ο Παπαγγελόπουλος δεν ήταν αρμοδιότητος της Βουλής, γιατί να στείλουν οι Εισαγγελείς τη δικογραφία που τον αφορά στη Βουλή; Ξέρουν λιγότερα νομικά από τη Ντόρα;
Kάτι μου λέει ότι ο Παπαγγελόπουλος ξέρει πολλά. Είχε διατελέσει και διοικητής της ΕΥΠ. Άλλο είναι να συνεδριάζει δημόσια μία Προανακριτική Επιτροπή και άλλο να ερευνάται η υπόθεση εν πάση μυστικότητι από τη Δικαιοσύνη και να μας ζαλίζουν οι δημοσιογράφοι με διαρροές. Λέω εγώ τώρα.

Μας δουλεύουν κανονικά για πολλοστή φορά. Και ο Κούλης που ως άλλος Εθναρχίδης απεφάνθη ότι με τους πολιτικούς αντιπάλους του [τον Αλαίκσοις δηλαδή] παλεύει στα μαρμαρένια αλώνια, με το μπαρδόν στις εκλογές, και όχι στα δικαστήρια. Πώς το ‘χε πει ο Μεγάλος; «Οι πρωθυπουργοί πάνε στο σπίτι τους και όχι στη φυλακή». Και ω του θαύματος ο Αντρέας με 7-6 ψήφους όχι μόνον δεν πήγε φυλακή, αλλά έφυγε από την Εκάλη και ξαναστρογγυλοκάθισε στο Μαξίμου.

Σώτος