Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Γιατί με παραξένεψε η είδηση "απόπειρα βιασμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης".

Διαβάζω τον τίτλο της είδησης για καταγγελία για "απόπειρα βιασμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης".

http://www.thestival.gr/society/police/item/476119-kataggelia-gia-apopeira-biasmou-sto-kentro-tis-thessalonikis

Με παραξένεψε ότι 😊

1) η παθούσα αντί να περιγράφει το ίδιο το γεγονός προσπαθεί να περάσει τις απόψεις της για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μια τέτοια απόπειρα. Σαν να παίρνεις συνέντευξη από ένα θύμα κλοπής και αυτός να αντί να περιγράφει τι συνέβη, να ρητορεύει γενικά και αόριστα για το φαινόμενο των κλοπών!

2) περιγράφει τον υποτιθέμενο βιαστή 35-40 ετών το χαρακτηρίζει "ανθρωποειδές", 1.80 "φαλακρό και μυώδη" (χρυσαυγίτη βασικά ήθελε να πει αλλά το είπε περιφραστικά για να μην θεωρήσουν ότι είναι βαλτή!) . Πόσους φαλακρούς ξέρετε στην ηλικία των 35-40 ετών! Ήξερε πως το περιέγραψε λοιπόν.

3) Εντύπωση προκαλεί και το ότι επισημαίνει πως "μιλούσε πεντακάθαρα ελληνικά"!
Αυτό το πεντακάθαρα ειδικά!!! Πολύ ύποπτο!
Μην τολμήσει κανείς και υποθέσει ότι ήταν κανένας "λάθρο"!

4) τώρα πως κατόρθωσε να διώξει αυτόν τον νεαρό "μυώδη" ... που δεν πρόλαβε καν να της ακουμπήσει το εσώρουχο, που όμως τρόμαξε και έφυγε αμέσως (να περάσουμε το μήνυμα ότι οι χρυσαυγίτες σκιάζονται ακόμη κι από την σκιά τους!)
αλλά και της μιλούσε για ώρα, τι να πω.
Προσπαθώ να βάλω την φαντασία μου να φτιάξει την σκηνή, αλλά αδυνατώ.

5) μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το ότι "επικοινώνησε με το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας"!!!
Μα Ελληνίδα (με τόσο μακροσκελές κείμενο στα Ελληνικά και αριστερή ρητορική τι άλλο μπορεί να είναι) δέχεται απόπειρα βιασμού από Έλληνα. Πού κολλάει λοιπόν το ρατσιστικό κίνητρο; (μόνον μια βαμμένη αριστερή θα εκλάμβανε μια σεξουαλική επίθεση ως ρατσιστική κίνηση άντρα προς γυναίκα!)

και μετά αρχίζει η δεύτερη ρητορική (μετά τον Έλληνα, το "ανθρωποειδές" που ήταν μυώδης και μιλούσε "πεντακάθαρα ελληνικά"!)

6) οι "αστυνομικοί" ήταν αδιάφοροι
(μεταξύ μας, καμιά γνωστή από την ΜΚΟ που να είναι από άλλη χώρα, να είναι λίγο μελαμψή και να της νοίκιασαν διαμέρισμα στην περιοχή δεν είχε να της δώσει ένα χαρτζιλίκι και να την βάλει να πει την ίδια ιστορία; τότε να δείτε τι δακρύβρεχτα ρεπορτάζ θα έγραφαν όλοι οι δημοσιογράφοι. Μέχρι κι ο Υπουργός θα υποσχόταν ότι θα βρεθεί ο ένοχος!). Έπρεπε λοιπόν στο άκουσμα της είδησης να παριστάνουν ότι εντυπωσιάστηκαν.

7) επίσης αναφερόμενη στους αστυνομικούς τονίζει ότι δεν ήξεραν "για το πώς να χειριστούν περιστατικά σαν το δικό μου". Δεν σας φαίνεται παράξενο; Αντί να αναφέρεται στο δικό της περιστατικό και πως το χειρίστηκαν, μιλάει γενικά για το πως χειρίζονται περιστατικά απόπειρας βιασμών.

8) επέμενε κατά την αναγνώριση υπόπτων να έχει μαζί της φιλικό της πρόσωπο (το οποίο προφανώς είχε ήδη μαζί της όταν πήγε στην αστυνομία, άρα πολύ "δασκαλεμένη" , Αυτό μου το ΄πε πρώην πρεζόνι, ότι πάντα έχεις μαζί σου μάρτυρα όταν πηγαίνεις στην αστυνομία)

9) απευθύνθηκε σε δικηγόρο (τι νόημα είχε αυτό; όταν πχ σου κλέβουν το σπίτι πας σε δικηγόρο; Δεν πας απλά στην αστυνομία να το καταγγείλλεις; Δικηγόρο συνήθως βάζεις και τον πληρώνεις ένα σωρό λεφτά όταν υπάρχει αντίπαλος ποινικά) . Για ποιο λόγο πλήρωσε δικηγόρο;

10) η ρητορική συνεχίζεται κατηγορώντας τον ιατροδικαστή (άρα τους ιατροδικαστές) ότι δεν είχε ενσυναίσθηση!!! Μα ο ιατροδικαστής είναι εκεί για να καταγράψει αντικειμενικά ιατρικά ευρήματα. Δεν είναι ούτε δικαστής ούτε ψυχολόγος (και μεταξύ μας επειδή θα έχει δει και πολλά περιστατικά αληθινών βιασμών και άλλα πολλά μαϊμού ... σίγουρα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει)


11) Επιμένει να ασχολείται μακροσκελώς με το τι είναι ποινικά η απόπειρα βιασμού, λες και αυτό να επιδιώκει να αναδείξει και όχι την προσωπική της εμπειρία.


12) Δείχνει την προκατάληψή της λέγοντας " Κάθε μέρα ακούω και αναγκάζομαι να αντιμετωπίσω σεξιστικές αντιλήψεις."
Κάθε μέρα;!!!!
Και τις αντιμετωπίζει κιόλας!!! Τι πιθανότητα υπήρχε ο "μυώδης φαλακρός"που μιλούσε άπταιστα ελληνικά να έπεσε πάνω σε τέτοιο άτομο (συνήθως είναι κάποιες που εσκεμμένα, για λόγους ιδεολογίας, δεν τονίζουν την θηλυκότητά τους και δεν ενδιαφέρονται να δείχνουν όμορφες).
Τι σύμπτωση ήταν αυτή; Τόσα πορνεία 500 μέτρα πιο πέρα, σ αυτή κόλλησε ο Έλληνας; Κάμερα δεν είχε το ψιλικατζίδικο;Ξέρετε πολλά ψιλικατζίδικα που λειτουργούν βράδυ και δεν έχουν κάμερα;;


13) κάνει ρητορική και δίνει συμβουλές για τις γυναίκες θύμα βιασμού: "πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό, όποια γυναίκα πέφτει θύμα απόπειρας βιασμού ή βιασμού, αν νιώθει πως μπορεί, να μιλάει, να το καταθέτει, να το δημοσιοποιεί.".
Φανταστείτε αυτός που του έκλεψαν το σπίτι και του παίρνουν συνέντευξη , να δίνει συμβουλές για το πως να κατάγγέλλουν τις κλοπές!

14) και η ρητορική συνεχίζεται:
"Αν κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτήν την ιστορία, είναι να προφυλαχτούν άλλες γυναίκες από αντίστοιχες εμπειρίες. Με το να μιλάμε για ό,τι μας συνέβη, σπάμε τη σιωπή, τον φόβο και την ντροπή που συνοδεύει αυτά τα εγκλήματα, δίνουμε δύναμη στις επόμενες να μιλήσουν και αφαιρούμε δύναμη από τους βιαστές που βασίζονται στον φόβο και τη σιωπή μας ώστε να μην τους σταματήσει κανείς". ΟΥΦ!!!

Ε, πείτε μου ότι σας φάνηκε εσάς αληθινή η ιστορία!

Σαν μια αναρχικιά που πριν πολλά χρόνια επέμενε ότι ένας χρυσαυγίτης της χάραξε τη σβάστικα στο μάγουλο, και τελικά παραδέχτηκε ότι το φαντάστηκε μόνη της και μόνη της χάραξε το πρόσωπό της.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ