Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πάλι ρυθμίσεις στο σταθμό Βαρδάρι; Ακόμη δεν τελειώσαμε;

Ποιός να το φανταζόταν τον Απρίλιο του 2006, που πανηγυρίζαμε για την υπογραφή της έναρξης του Μετρό, ότι θα φτάναμε στο 2019 και θα παίρναμε ακόμη δελτία τύπου για....
μετατοπίσεις έργων στο Βαρδάρη, όπου είδαμε τρυπάνι στις "πρόδρομες εργασίες", τον Ιούνιο του 2002 !!! 17 χρόνια σκάβουν, μετατοπίζουν, βαζο-βγάζουν λαμαρίνες και πριν από μια βδομάδα, οι νέοι κυβερνώντες μας είπαν ότι το έργο θα παραδοθεί ...το 2023 !
Θα γεράσουν και τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονά μας και Μετρό δεν θα "καβαλήσουν"....
Τι τραγωδία είναι αυτή; Η καθυστέρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία, ως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ανθρωπότητας, από το 45.000 π.Χ. μέχρι αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετά.... Εξωγήινοι θα έρχονται από πλανήτες δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά απ΄τη γη και το Μετρό Θεσσαλονίκης, ακόμη θα κατασκευάζεται......
Δεν υπάρχει αυτό το ρεζιλίκι! Πουθενά στο σύμπαν!


ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής της κεντρικής νησίδας στην οδό Μοναστηρίου στο ύψος του σταθμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», είναι αναγκαία η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ως εξής :

1) Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Μοναστηρίου, από τη συμβολή με την οδό Μιχαήλ Καλού έως τη συμβολή της με την οδό Ενωτικών. Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Μοναστηρίου θα πραγματοποιείται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

2) Για τα οχήματα που κινούνται στη κάθοδο της οδού Προμηθέως προς την οδό Μοναστηριού επιτρέπεται μόνο η δεξιά στροφή προς τα δυτικά (προς Σιδηροδρομικό Σταθμό)

Οι ρυθμίσεις αυτές θα τεθούν σε εφαρμογή την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 και η διάρκειά τους υπολογίζεται σε χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών.