Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Παρουσία Σαμαρά τα εγκαίνια εκλογικού γραφείου του Δημήτρη Σταμάτη

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Θεσσαλονίκης και...
πρώην υπουργού, Δημήτρη Σταμάτη.

Για ιδιαίτερη και διπλή χαρά που βρέθηκε στην πρωτεύουσα της «μίας και μόνης» Μακεδονίας μετά από τον εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου αλλά και που χαιρέτησε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα ενός καρδιακού φίλου, έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ο Δημήτρης Σταμάτης έχει σπάνιες αρχές και χαρακτηριστικά για έναν πολιτικό. Είναι πάνω απ' όλα έντιμος. Είναι αποτελεσματικός, σταθερός και ψύχραιμος. Είναι πατριώτης, όπως το έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή εδώ, για τη Μακεδονία. Πηγαίνει σε ευθεία γραμμή. Δεν του αρέσουν οι τεθλασμένες. Κι αυτό χρειάζεται ο ελληνικός λαός σήμερα. Την αλήθεια, όχι το εύκολο 'ψεματάκι'. Είναι ένας άνθρωπος που στα δύσκολα τον έχεις ανάγκη δίπλα σου», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Στις 26 Μαΐου δείξαμε την πόρτα, στην χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Και στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε την πόρτα της ελπίδας, της ανάπτυξης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης για τον ελληνικό λαό. Ο Δημήτρης Σταμάτης αρμόζει και πρέπει να είναι στη Βουλή των Ελλήνων για το καλό της πατρίδας και ιδιαίτερα για το καλό της Βορείου Ελλάδος.

Με τις εκλογές αυτές κλείνουμε μια πολύ άσχημη σελίδα στην ελληνική μας ιστορία. Και για να ανοίξουμε καινούργια σελίδα χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλων σας. Τέτοιου είδους συμπαράσταση, στιβαρή, σταθερή, δυνατή θα προσφέρει ο Δημήτρης και του εύχομαι από την καρδιά μου, καλή επιτυχία, αδελφέ».

«Μέσα σε λίγες στιγμές, φίλε μου Αντώνη, μου θύμισες τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε μαζί, τις αγωνίες μας όταν πήγαμε στο Μαξίμου και είχαμε μία χώρα στα όρια της κατάρρευσης» είπε παίρνοντας το λόγο ο υποψήφιος βουλευτής, Δημήτρης Σταμάτης.
«Ήταν η εποχή, πρόεδρε, που πάρα πολλοί πίστευαν ότι θα έσκαγε στα χέρια σου χειροβομβίδα. Είχες το θάρρος, πήραμε κουράγιο και η χειροβομβίδα δεν εξερράγη. Αυτό είναι ένα επίτευγμα που θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Σήμερα, τα εγκαίνια του γραφείου μου γίνονται στο δρόμο γιατί ήταν αδύνατον να χωρέσει όλος αυτός ο κόσμος σ' ένα γραφείο. Είναι μία έκρηξη αγανάκτησης εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
Είναι όμως και μία έκρηξη ελπίδας και συστράτευσης με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Ταυτόχρονα είναι και μία απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα στην πολιτική του ιστορία» τόνισε.


Για το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Σταμάτης είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η απόφαση πρέπει να σφραγιστεί στις εθνικές εκλογές και πρέπει να σφραγιστεί με αυτοδυναμία γιατί το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα αναδειχθεί νικητής -κανένας δεν αμφισβητεί ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Το δίλημμα είναι αν την επομένη των εκλογών η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση σταθερή και αποφασισμένη να ανοίξει νέο δρόμο ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες, τις οποίες η χώρα θα πληρώσει ακριβά».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Στις 26 Μαΐου καταδικάστηκε το κόμμα και ο πρωθυπουργός που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και πήραν την εξουσία με τα ψέματα που οδήγησαν τη χώρα σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιo που κόστισε πάνω από 100 δισ. Είναι αυτοί που εξόντωσαν συνειδητά τη μεσαία τάξη, που δίχασαν τον ελληνικό λαό.

Έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο Novartis κατηγορώντας δύο πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς για μια υπόθεση ανύπαρκτη, που έστησαν οι ίδιοι. Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι θα είναι κατηγορούμενοι, θα τους πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρόκειται για εκδίκηση αλλά για υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Προσέβαλαν και χτύπησαν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Αυτοί είναι που έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας. Και μέσα στη Βουλή συγκρουόμασταν όταν το μοναδικό τους επιχείρημα ήταν ότι είναι αλυτρωτικό να λέμε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ε, λοιπόν, είναι μία και είναι ελληνική».

Τέλος, αναφερόμενος στον προεκλογικό του αγώνα είπε μεταξύ άλλων: «Κατεβαίνω υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, έχοντας εμπειρία από πολλά και σημαντικά κυβερνητικά πόστα -και κυρίως από την περίοδο που ήμουν υπουργός Επικρατείας πλάι στον Αντώνη Σαμαρά. Αντιμετωπίσαμε και διαχειριστήκαμε κρίσιμα και μεγάλα θέματα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε .Η εμπειρία αυτή, η γνώση που έχω αποκτήσει, γύρω από τη λειτουργία του κράτους, η γνώση που έχω αποκτήσει από τη σχέση μας με παράγοντες του εξωτερικού, η δυνατότητα να μπορώ να βλέπω τί γίνεται στο μέλλον, μπορούν να είναι ωφέλιμες για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Θεσσαλονίκη. Αν και εσείς το εγκρίνετε στις εκλογές, ανάμεσα στους άλλους άξιους συνυποψηφίους, μπορείτε να με "σταυρώσετε"».