Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Τώρα θυμήθηκε ο Μπουτάρης να πει την αλήθεια για τον Παπαγεωργόπουλο

Η αλήθεια που ξέρουν ΟΛΟΙ όσοι είναι "μέσα" στα πράγματα, είναι ότι -φυσικά- ο Παπαγεωργόπουλος, δεν έφαγε ούτε ένα ευρώ. Δεν το είχε ανάγκη και...
δεν είναι ο τύπος των υλικών απολαύσεων, που θα έβαζε το χέρι στην μαρμίτα. Ούτε παιδιά έχει, για να κάνει το απενενοημένο διάβημα, να αφήσει λεφτά στην άκρη. Ούτε τελείως ηλίθιος ήταν, ώστε να "φάει" λεφτά σε συνεργασία με έναν απλό υπάλληλο, με μια μέθοδο, που θα αποκάλυπτε 100% τον ένοχο: μη πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές.

Όσο ηλίθιος, μα όσο ηλίθιος κι αν είναι κανείς, μπορεί να καταλάβει ότι αν ήθελε να "φάει" λεφτά ο Παπαγεωργόπουλος, είχε 1.000 άλλους έξυπνους τρόπους. Δεν θα τα "έτρωγε" ζητώντας από τον ταμία να πλαστογραφεί τα εντάλματα πληρωμής ενσήμων.  Και ο πιο ηλίθιος άνθρωπος του κόσμου, μπορεί να καταλάβει ότι το έγκλημα θα αποκαλυπτόταν, όταν κάποια στιγμή θα έβγαινε κάποιος υπάλληλος του δήμου στη σύνταξη και θα έβλεπε ότι δεν πληρώθηκαν τα ένσημά του από το Δήμο.

Και ο Μπουτάρης τα γνώριζε αυτά το 2010 και οι δικαστές που καταδίκασαν τον Παπαγεωργόπουλο σε ισόβια! Βέβαια, όσοι ήμασταν στη δίκη, θυμόμαστε πάρα πολύ καλά, την αγωνιώδη προσπάθεια του προέδρου του δικαστηρίου, να εκμαιεύσει από τον Μπουτάρη, ότι ο Παπ. "είναι κλέφτης".
Έλεγε ο Μπουτάρης "-δεν έχω δική μου άποψη, δεν ήμουν μπροστά"
-Ναι, αλλά κάτι θα ξέρετε, κάτι θα ακούσατε, δεν ακουγόταν ότι υπήρχε σκάνδαλο;
-ε, κάτι ακουγόταν, έλεγε ο Μπουτάρης
-ε, για να ακουγόταν δεν θα γινόταν; συμπλήρωνε ο "δικαστής"
-δεν ήμουν μπροστά, δεν ξέρω, ξανάλεγε ο Μπουτάρης
-ε, μα ναι, στις συναλλαγές αυτές δεν κόβουν απόδειξη, έλεγε ο πρόεδρος, που είχε έδινε την εντύπωση ότι ήθελε αγωνιωδώς να καταδικάσει τον Παπ. σε ισόβια.

Και κάπως έτσι, είπε ο Μπουτάρης (πιεζόμενος αφόρητα από τον πρόεδρο) το "ε θα συμμετείχε, δεν θα συμμετείχε; πιστεύω ότι συμμετείχε".

Βεβαίως, κάθε έντιμος ή ελεύθερος δικαστής, δεν θα λάμβανε υπόψη του ως σοβαρό στοιχείο το "πιστεύω" ενός μάρτυρα. Ήταν ολοφάνερο ότι ο Μπουτάρης δεν ήξερε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε. Αλλά ο δικαστής ήθελε πάση θυσία να βγει ένοχος.

Απλά τότε, "έπρεπε" να αλλάξει χέρια η διοίκηση του δήμου και να πέσει σε χέρια "προοδευτικών", εν όψει όλων αυτών που έγιναν μετά και έτσι κάποιος άνθρωπος σημαδεύτηκε από τη ρετσινιά του "λαμόγιου", ενώ όλοι (ΟΛΟΙ) ήξεραν ότι δεν πήρε ούτε ΕΝΑ ευρώ. Και δεν θα μπορέσει ποτέ να "καθαρίσει" το όνομά του, καθώς στην Ελλάδα, οι πολίτες αρέσκονται να βλέπουν πολιτικούς να καταδικάζονται και κανείς δεν νοιάζεται για στημένες δίκες και στημένες καταδίκες, για κάποιο βρώμικο σκοπό.


"Είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε, δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη. Δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ήταν ο εγκέφαλος, ούτε καρπώθηκε χρήματα. Δεν μπορεί, όμως, όταν βοά η πόλη εσύ να μην ακούς τίποτα"

Πέρασαν εφτά χρόνια από την ημέρα που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατέθετε στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο ότι υπεύθυνοι για την υπεξαίρεση είναι οι Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Μιχάλης Λεμούσιας (γγ του δήμου). Έκανε δε λόγο για «συμμορία» που αλληλοκαλυπτόταν και «ομερτά» με δεδομένο -όπως είπε- ότι οι υπάλληλοι φοβόταν να μιλήσουν, ενώ στο τέλος της κατάθεσής του τόνισε: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή, δεν είμαι εκδικητικός τύπος, με νοιάζουν τα 51 εκατομμύρια, το έλλειμμα, που είναι αυτά τα λεφτά;»

«Είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι ο Σαξώνης και οι διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας έκαναν όλη αυτή την ιστορία, χωρίς να είναι σε γνώση των πολιτικών προϊσταμένων τους», είπε ο Γ. Μπουτάρης, δείχνοντας άμεσα τους Παπαγεωργόπουλο – Λεμούσια. Για τον τέως δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο είπε: «Πιστεύω ότι συμμετείχε (…) Παρασύρθηκε. Το χρήμα είναι κακός σύμβουλος», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του τόνισε ότι δεν υπάρχει δήμαρχος που θέλει να κάνει χρηστή διοίκηση και να μην ξέρει τί υπάρχει στο ταμείο του.

Μάλιστα, το 2013, λίγο πριν μπει στην φυλακή ο κ. Παπαγεωργόπουλος, η σύζυγός του Ελένη είχε δηλώσει ότι ο Μπουτάρης θα πεθάνει από τύψεις, καθώς, όπως είχε πει, «κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη, εκτός από τον Μπουτάρη που είπε στο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία».

Τώρα, «αθώος» ο κατηγορούμενος

Πριν όμως μερικές ημέρες (9 /6) σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Μπουτάρης ξέχασε την προ εφταετίας κατάθεσή του και «αθώωσε» τον πρώην δήμαρχο, λέγοντας ότι «είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε, δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη».

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση:

-Ήταν μεταξύ των λαθών σας η συνέργειά σας στο να πάει φυλακή ο Παπαγεωργόπουλος; Μήπως τον αδικήσατε;

– Δεν αισθάνομαι καθόλου ότι τον αδίκησα. Μου καταλογίζουν ότι εγώ τον έστειλα στη φυλακή, είναι λάθος αυτό. Ο Παπαγεωργόπουλος πήγε φυλακή μόνος του. Ας πρόσεχε. Εγώ ως δήμαρχος ήμουν υποχρεωμένος από τη στιγμή που βρήκα τις όποιες ατασθαλίες να πάω στο δικαστήριο ως μάρτυρας και να καταθέσω. Είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε, δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη. Δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ήταν ο εγκέφαλος, ούτε καρπώθηκε χρήματα. Δεν μπορεί, όμως, όταν βοά η πόλη εσύ να μην ακούς τίποτα. Φώναξε κάποιους και πες τους, ελάτε εδώ, τι είναι αυτά που ακούγονται, δώστε μου εξηγήσεις. Δεν το έκανε και το πλήρωσε.