Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Με τις ευλογίες του πανίσχυρου Βαρνάβα ξεκινάει τον προεκλογικό αγώνα η Τζαμπαζλή

Σωστή κίνηση της συμπαθέστατης Αναστασίας. Ο Βαρνάβας είναι σπουδαία προσωπικότητα, από τους σημαντικότερους ποιμένες της Ορθοδοξίας.
Με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβα συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Τζαμπαζλή.


Η κ. Τζαμπαζλή, ως γέννημα -θρέμμα Σταυρουπολίτισσα και κάτοικος της περιοχής, αποφάσισε να ξεκινήσει τον προεκλογικό της αγώνα επισκεπτόμενη τον Μητροπολίτη της Δυτικής Θεσσαλονίκης και να συζητήσει μαζί του τα μείζονα θέματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους κατοίκους της.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν εκτενώς είναι η υψηλή ανεργία, η αξιοποίηση του δυτικού θαλάσσιου μετώπου και των πρώην στρατοπέδων «Παύλου Μελά» και «Καρατάσιου», καθώς και η επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο Σεβασμιότατος επιπλέον ανέπτυξε στην κ. Τζαμπαζλή τη σκέψη του να δημιουργηθούν δύο μουσεία στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», ένα προσφυγικού Ελληνισμού και ένα που θα φιλοξενήσει τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά τις ανασκαφές του Μετρό και σήμερα φυλάσσονται σε αποθήκη στο Καλοχώρι. Όπως τόνισε ο κ. Βαρνάβας τα δύο μουσεία θα αποτελέσουν εστίες πολιτισμού δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη τουρισμού στην περιοχή.

Η κ. Τζαμπαζλή τόνισε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ότι θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές συνοικίες της Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ «υιοθέτησε» τις ιδέες του για τη δημιουργία των δύο μουσείων τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικές.

Τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία στην μοναδική από τη Δυτική Θεσσαλονίκη υποψήφια της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.