Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Τι συνέβη στις 2-3 ώρες που έπεσαν Facebook & Instagram

Αρχικά, η τροχαία εθνικών οδών ανάφερε μαζικές μετακινήσεις ατόμων που κρατούσαν το κινητό σηκωμένο ψηλά (σαν το Άγιο Δισκοπότηρο) και έψαχναν να βρουν, πού δεν έπεσε το Instagram για να .....
ανεβάσουν τη τελευταία φώτο που τράβηξαν αποκλειστικά γι αυτό το λόγο.

Στη συνέχεια ο ΟΗΕ ζήτησε από το Twitter να ανοίξει τα σύνορα σε όσους ζούσαν μόνο σε Facebook & Instagram ώστε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση από τη πτώση αυτών των δικτύων.

Αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση των γηγενών τουιτεράδων που άρχισαν να διαμαρτύρονται ενάντια στην προτροπή του OHE φωνάζοντας πως θα αλλοιωθεί ο πολιτισμός του δικού τους social από τους πρόσφυγες.

Ακολούθησαν διαδικτυακές περιπολίες από άτομα που δηλώνουν (ποιος το ξέρει) χρήστες μόνο του Twitter και έλεγχοι από την άτυπη Τουιτεροπολιτοφυλακή για μετανάστες και πρόσφυγες από τα δύο άλλα δίκτυα.
Ανεπίσημες αναφορές για χρήση βίας.
Να επικρατήσει σύνεση ζήτησε ο Sir Timothy John Berners-Lee.


Υ.Γ.
Όποτε πέφτει ένα κοινωνικό δίκτυο είναι και σαν πείραμα εξάρτησης. Γίνεται χαμός σε όλα τα υπόλοιπα να ρωτάνε με αγωνία τι συνέβη.
Τόσο που δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιες φορές τα ρίχνουν οι ίδιες οι εταιρείες επίτηδες ώστε να γίνεται συνείδηση στον χρήστη η εξάρτηση του.


https://www.facebook.com/haris.tz/posts/10219145492172055