Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Π. Ψωμιάδης: ΝΑΙ στο Gay pride στο Λιμάνι ή στην Έκθεση

Σχολιάζοντας την απόφαση της Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας – Θράκης να ....
επιχορηγήσει με 10.000 ευρώ το gaypride της Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πολύ κακό για το τίποτα. Από την ένοικο του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό, είναι στην ίδια ¨προοδευτική¨ γραμμή με το δήμαρχο της πόλης. Αυτόν που, θυμίζω, κάποτε δήλωνε πως είναι τιμή για την πόλη να παρελαύνουν οι γκέι.
Η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοιχτή πόλη, όποιος θέλει να παρελάσει, ας το κάνει. Σέβομαι απόλυτα τη διαφορετικότητα, αν, όμως, νομίζουν πως ελεύθερη έκφραση σημαίνει προσβολή θρησκευτικών συμβόλων, γελοιοποίηση αρχών και αξιών, ας το ξεχάσουν. Με δική μας διοίκηση η παρέλαση αυτή μπορεί να φιλοξενηθεί στο λιμάνι, στην Έκθεση, όχι όμως στο κέντρο της πόλης.
Έχω φιλικές σχέσεις με πολλούς ομοφυλόφιλους, σοβαρούς ανθρώπους που αναγνωρίζουν, πως αυτή η φιέστα είναι ένα κακόγουστο πανηγυράκι στο οποίο αρνούνται συνειδητά να λάβουν μέρος και κρατούν αποστάσεις.
Αυτές οι εικόνες της ξεφτίλας, με κάποιους από τους συμμετέχοντες να φέρουν στα γεννητικά τους όργανα εικόνες και άλλα σύμβολα της Πίστης μας έξω από τις εκκλησιές μας, τελειώνουν. Γιατί ο στόχος τους είναι να προκαλέσουν. Αυτό θέλουν. Και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Η πόλη είναι ανοιχτή, όχι όμως ξέφραγο αμπέλι».