Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ε.Ε.Θ.: Και πάρκινγκ και Μνημείο στην Πλατεία Ελευθερίας

Τη θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ότι στην Πλατεία Αριστοτέλους θα πρέπει να συνυπάρξει ο σταθμός αυτοκινήτων με το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, καθώς η ....
πόλη δεν αντέχει να χάσει θέσεις πάρκινγκ, αναλύει ο Μιχάλης Ζορπίδης, σε επιστολή του προς τον Γιάννη Μπουτάρη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σ’ αυτήν τονίζει ότι ασφαλώς και θα πρέπει στο σημείο να αναδειχθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, καθώς η περιοχή αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για το Ολοκαύτωμα. Ωστόσο, όπως τονίζει, «θα πρέπει να διατηρηθεί και η δυνατότητα στάθμευσης εκατοντάδων αυτοκινήτων. Για την αγορά της πόλης και γενικότερα για τις λειτουργίες του κέντρου είναι εξαιρετικά σημαντικό να αυξάνονται κατά τον δυνατόν περισσότερο οι θέσεις πάρκινγκ και όχι να μειώνονται», σημειώνεται στην επιστολή, η οποία έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιθυμώ να σας κοινοποιήσω και εγγράφως τις θέσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το θέμα της Πλατείας Ελευθερίας, στην οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σοβαρές παρεμβάσεις.

Το Ε.Ε.Θ. εκφράζοντας τις θέσεις των επαγγελματιών της πόλης και των παραγόντων της αγοράς επιδιώκει πάντα να συνδράμει τις προσπάθειες όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης με την τεχνογνωσία και τα μέσα που διαθέτει, καθώς θεωρεί ότι ο στόχος είναι κοινός: μία καλύτερη Θεσσαλονίκη!

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΕΘ εκτιμά ότι η Πλατεία Αριστοτέλους ασφαλώς και θα πρέπει να φιλοξενήσει το Μνημείο Μνήμης για τους Θεσσαλονικείς Εβραίους, καθώς η περιοχή αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για το Ολοκαύτωμα. Ωστόσο, στο σημείο θα πρέπει να διατηρηθεί και η δυνατότητα στάθμευσης εκατοντάδων αυτοκινήτων. Για την αγορά της πόλης και γενικότερα για τις λειτουργίες του κέντρου είναι εξαιρετικά σημαντικό να αυξάνονται κατά τον δυνατόν περισσότερο οι θέσεις πάρκινγκ και όχι να μειώνονται. Εκτιμούμε ότι σε καμία περίπτωση ο μνημειακός χαρακτήρας δεν απαξιώνεται ούτε υποβαθμίζεται με τη λειτουργία ενός σταθμού αυτοκινήτων.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να φροντίσετε ώστε να εξευρεθούν όλες εκείνες οι τεχνικές λύσεις που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη διττή λειτουργία. Θεωρείστε δεδομένο ότι στην προσπάθεια σας αυτή αρωγός με όλους τους πρόσφορους τρόπους θα είναι το Ε.Ε.Θ.