Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Attima Bank

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Αυτή η τράπεζα ρε φούστη μου είναι το κάτι άλλο.
Νομικός παραστάτης με συμβολαιάρα ήταν ο νυν υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος .

http://www.thepaper.gr/450-000e-pire-o-ifipourgos-petropoulos-ke-kovi-tis-sintaxis-sta-392e/

Ναι, αυτός που είχε δηλώσει ότι από το 2017 οι συντάξεις θα απονέμονται σε 18 ημέρες. Λίγο πίσω από τον Ροβέρτο, ο οποίος είχε υποσχεθεί να απονέμονται σε μία ώρα από το 2013.
http://makpress.blogspot.com/2017/01/blog-post_28.html

Πάντως, ζεύγος φίλων συμβολαιογράφων που απεχώρησαν από το επάγγελμα αναγκαστικώς λόγω ορίου ηλικίας την 01.01.2018 δεν έχουν λάβει ακόμη τη σύνταξή τους. Και τούτο, διότι σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου υπάρχουν συμβολαιογράφοι που πρέπει να πάρουν σύνταξη € 15.000 και € 20.000/μήνα, όπερ αδύνατον. Περιμένουν, λοιπόν, την τροποποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά ουδείς κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Και καπάκι ακούω τον πρωθυπουργό να λέει στο υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή στη νύφη για να τ’ ακούει ο γαμπρός, ήτοι ο λαός, ότι δεν πρέπει οι υπουργοί να παρασύρονται σε ανούσια πράγματα, όπως έκανε ο Πολάκης που μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα, με αποτέλεσμα να χάνεται ο στόχος που είναι το καλό του λαού που μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει αδιαλείπτως και με εμμονή επί 4 συναπτά έτη.

Και τότε συνειδητοποίησα, ότι ο Πολάκης έλαβε δάνειο, επειδή η Attica Bank ανακεφαλαιοποιήθηκε με αύξηση κεφαλαίου, στο οποίο μετέσχε, μεταξύ άλλων, και το ΤΑΠΙΛΤΑΤ [Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Ιονικής Λαϊκής κ.λπ.]. Ήταν το 2017 που το εν λόγω ταμείο έδωσε περί τα € 65.000.000 του αποθεματικού του, για να μετάσχει στην εν λόγω αύξηση. Με πίεση και του κ. Πετρόπουλου. Ναι αυτού που μας ενημέρωσε ότι οι μαγαζάτορες τον υποδέχονταν χαρούμενοι που επί τέλους θα πλήρωναν εισφορές στον ΕΦΚΑ. Και όχι μόνον θα πλήρωναν εισφορές, αλλά θα πλήρωναν και φόρο επί των εισφορών. Το ΤΑΠΙΛΤΑΤ δίνει την επικουρική σύνταξη των μελών του.
Το 2012 η επικουρική ήταν περί τα € 350, τώρα είναι € 150.

Τελικά δεν είναι θέμα του αν αυτοί είναι ίδιοι με τους άλλους. Το θέμα είναι ως πότε θα αποδεικνυόμαστε τόσο μαλάκες, ώστε να ανεχόμαστε να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας τάπες ως ο Αλαίκσοις, ο Πολάκης, ο Πετρόπουλος και τ’ άλλα τα παιδιά.

Αμ πώς θα έπαιρνε τέτοιο δάνειο ο Πολάκης!

Και τούτο για δωράκι:
https://gkanellakis.blogspot.com/2019/02/4-kalogritsas.html

Έτσι, για να μην ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σ’ αυτόν τον τόπο.

Σώτος