Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

13 κιλά ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη!

Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης


Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οδήγησε στα ίχνη τεσσάρων (4) ημεδαπών - μελών συμμορίας ηλικίας 55, 49, 18 και 17 ετών (3 άνδρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), που συνελήφθησαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δύο (2) εκ των συλληφθέντων (55χρονος και 18χρονος) αποτελούσαν ηγετικά στελέχη του εν λόγω κυκλώματος, έχοντας ως άμεση συνεργάτιδα την 17χρονη, ενώ ο 49χρονος είχε ως ρόλο την παραλαβή ηρωίνης και τη μεταφορά της από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (17-02-2019) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι παραπάνω, ενώ έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούταν ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, (27) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (13) κιλών και (752) γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη
και σε δύο ακόμη αυτοκίνητα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, (5) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και το χρηματικό ποσό των (1.130) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.