Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Αποχώρησε η Καλυψώ Γούλα από την κούρσα για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Μόνο το makpress έγραψε ΕΓΚΑΙΡΑ, ξεκάθαρα και σταράτα, ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα υποστούν διασυρμό στις επόμενες δημοτικές εκλογές (Δεν μπορούν να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο οι προοδευτικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης)
Η ΕΙΔΗΣΗ:

Την παραίτηση της από την από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου, ανακοίνωσε η Καλυψώ Γούλα.

Παράλληλα όπως τονίζει αποσύρει και την υποψηφιότητά της με την «Πρωτοβουλία» για επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

"Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας. Και στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον", αναφέρει στην ανακοίνωση της η κ. Γούλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Υπηρέτησα με συνέπεια τις αρχές και τους στόχους της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» από το 2010 μέχρι και σήμερα από όποια θέση ευθύνης μου ανατέθηκε. Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης, Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος, συμμετείχα στην διαδικασία που επιλέχθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα αρμόδια όργανα και αναδείχτηκα υποψήφια δήμαρχος της «Πρωτοβουλίας» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.


Μπουτάρης; Όλα τα γίδια (!) είναι ελεύθερα να πάνε όπου νομίζουν

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με τη voria.gr εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με την αποχώρηση της Γούλα.
Συνάντηση Νοτοπούλου με τρεις αντιδημάρχους της «Πρωτοβουλίας»

Μετά το άδοξο τέλος της υποψηφιότητας της Καλυψώς Γούλα η «Πρωτοβουλία» δεν πρόκειται να προτείνει άλλον για υποψήφιο δήμαρχο. Σε αυτή την απόφαση έχει καταλήξει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος επαναλαμβάνει από χθες στους συνομιλητές του ότι «όλα τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου νομίζουν καλύτερα».

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο με τον οποίο τα βρόντηξε και έφυγε η κα Γούλα. Υποστηρίζει πως εκείνος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να στηρίξει την υποψηφιότητά της, αλλά διαπίστωσε ότι δυστυχώς δεν τραβούσε. Θεωρεί, δε, ότι και η ίδια διαπίστωσε κάτι τέτοιο και επέλεξε να κάνει «ηρωική έξοδο».

Η γνώμη του ήταν πως η κα Γούλα θα έπρεπε να επιδιώξει συνεργασία με κάποιον από τους άλλους υποψηφίους που εμφανίζουν μεγαλύτερη δυναμική. Ανέφερε χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σπύρο Βούγια με τους οποίους άλλωστε είχε συναντηθεί ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ χθες αργά το μεσημέρι, η κα Νοτοπούλου είχε συνάντηση με τρεις αντιδημάρχους. Συγκεκριμένα η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζήτηση με τους Θανάση Παππά, Πέτρο Λεκάκη και Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη σε γνωστό ουζερί της πόλης. Οι τέσσερις συζήτησαν τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών και η υφυπουργός υπογράμμισε το ενδιαφέρον της για συνεργασία με την «Πρωτοβουλία» είτε εν συνόλω είτε και με μεμονωμένα στελέχη της.