Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Οδηγός περιγράφει τι έζησε μετά την πρωινή καραμπόλα στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησα στις 06:25 από Δυτικά και στις 07:00 ήμουν σε ένα μαγαζί στο Πατριαρχικό Πυλαίας, δεξιά μετά το ΙΚΕΑ. Φόρτωσα μεταλλικά έπιπλα και στις 08:00 ξεκίνησα να επιστρέψω και πάλι....
Δυτικά, με προορισμό ένα βαφείο στην αγροτική περιοχή Ωραιοκάστρου (προέκταση Μακρυγιάννη μετά τη ΔΕΗ), για να ξεφορτώσω.

Πήρα την Μουδανίων με σκοπό να μπω στην Περιφερειακή, αλλά όταν έφτασα στην στροφή, την είχαν κλείσει με περιπολικό. Οι νταλίκες και τα μεγάλα φορτηγά που λόγω μικτού φορτίου δεν μπορούσαν να μπουν σε κατοικημένη περιοχή, έκαναν μια τεράστια ουρά δεξιά και περίμεναν υπομονετικά πότε θα ανοίξουν για να περάσουν. Τους υπόλοιπους μας έστελναν όλους κέντρο (προς Βούλγαρη)! 

Μιλάμε για ΤΟ μποτιλιάρισμα!!! Τρέλα! Χάος! Καβάλησα πεζοδρόμιο και μπήκα στον παράδρομο που βγάζει στον δρόμο για τα κοιμητήρια της Θέρμης. Μέσω Πυλαίας, βγήκα στον δρόμο για Πανόραμα, πέρασα πάνω από την γέφυρα του Πανοράματος στην Περιφερειακή, από 'κει κατέβηκα προς Ελαιώνες (Πρότυπα Εκπαιδευτήρια-ΓΕΝΕΣΙΣ-ΑΡΩΓΗ) κι από τα Κωνσταντινουπολίτικα, πήρα την έξοδο για Δυτικά και πέρασα δίπλα από τον τόπο του δυστυχήματος. Είχαν μείνει 3-4 από τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα. 

Η ώρα ήταν 09:35 όταν ολοκλήρωσα την παράκαμψη... δηλαδή έφαγα περίπου μιάμιση ώρα παραπάνω στο δρομολόγιο! Περιττό να πω ότι τα πάντα γινόταν με ρυθμούς χελώνας. Όσοι έμπαιναν στην Περιφερειακή από Φοίνικα, μπλόκαραν στο ύψος της δεύτερης εξόδου για Πανόραμα-Πυλαία. Εκεί είχαν κλείσει τον δρόμο. Μόνο στα ασθενοφόρα και τα οχήματα οδικής βοήθειας επέτρεπαν την διέλευση, για να ολοκληρωθεί όσο γίνεται γρηγορότερα το 'συμμάζεμα' στο σημείο. Δύσκολο πρωινό.

Κ.Χ. σε σχόλιο στο makpress