Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

To EuroWorking Group ενέκρινε τη μη περικοπή συντάξεων

Άλλη μια απόλυτη δικαίωση για το makpress και τον Προφήτη Φώτη, που ήταν ο μόνος που έγραφε έγκαιρα ότι οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τον Τσίπρα και θα του επιτρέψουν να ακυρώσει τις....
νομοθετημένες περικοπές συντάξεων, για να μη χάσει ψήφους. Μετά, αρχίσαν όλοι να το καταλαβαίνουν. Το θέμα είναι μόνιμα στη στήλη δεξιά κι αν μπαίνετε από κινητό, δείτε εδώ.


Χωρίς ενστάσεις ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group. Εγκρίνεται η μη περικοπή των συντάξεων. Στις 21 Νοεμβρίου οι επίσημες αποφάσεις.

Αίσια έκβαση είχε για την Ελλάδα η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι άναψαν το «πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Το ευρωπαϊκό όργανο αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα δύναται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, ακόμη και χωρίς την προνομοθετημένη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η οποία θα συνεπαγόταν περικοπές σε χιλιάδες παλαιούς συνταξιούχους.

Για τη συγκεκριμένη εισήγηση δεν εκφράστηκε κάποια αντίρρηση από τους αξιωματούχους των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και το μόνο που απομένει είναι η έγκρισή της από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών αυτή τη φορά.

Η οριστική απόφαση, βέβαια, η οποία θα περιλαμβάνει και τον βαθμό υλοποίησης των προνομοθετημένων αντιμέτρων, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, όταν η Κομισιόν δημοσιεύσει τις επίσημες συστάσεις για τους ετήσιους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.