Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ποιοί κατέβασαν τελικά τη σημαία στην Κρήτη; Τι είναι αλήθεια και τι fake news;

Πολλή κουβέντα έγινε στα κοινωνικά δίκτυα, με το -ενοχλητικό πράγματι- συμβάν κάποιων ηλίθιων, που έκλεψαν μια σημαία, από την Κρήτη, με καταδρομική επιχείρηση. Η αστυνομία έσπευσε να αφήσει να διαρρεύσει ότι ....
το βανάκι ήταν νοικιασμένο και αριστερά ΜΜΕ έσπευσαν να μιλήσουν για fake news, σε αντίθεση με εθνικιστικά που μίλησαν για "Αλβανούς" κάτι που είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.

Κανείς δεν μπορούσε να ξέρει αν ήταν Αλβανοί, βλέποντας απλώς ένα βίντεο.

Τελικά πληροφορηθήκαμε ότι "ήταν Γάλλοι μαθητές -το βρήκε η αστυνομία από την πινακίδα, λέγοντας ότι ανήκει σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων- αλλά έφυγαν στη Γαλλία, πριν μάθει η αστυνομία σε ποιόν ανήκει το φορτηγάκι". Και γιατί να κατεβάσουν τη σημαία οι Γάλλοι; ήταν το εύλογο ερώτημα όλων.

ΤΕΛΙΚΑ, όμως, στα κοινωνικά δίκτυα, κάτοικοι του Ρεθύμνου διαβεβαιώνουν ότι ΚΑΜΙΑ εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο, δεν έχει τέτοιο φορτηγάκι, ενώ η πινακίδα του αυτοκινήτου ΡΕΜ 6613 ΔΕΝ ανήκει σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ! Ισχυρίζονται δηλαδή ότι η αστυνομία είπε ΨΕΜΑΤΑ!

Φυσικά, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέματα, αλλά δεν θα θέλαμε μια αστυνομία που να παίζει πολιτικά παιχνίδια και να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες με σκοπό τον κατευνασμό της κοινής γνώμης.