Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Το Βαλλιανάτο ακόμη να τον πάρουν στη ΝΔ;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: ΔΕΝ υπάρχουν αριστερά και δεξιά κόμματα, επειδή δεν υπάρχουν οι δύο πόλοι (ΕΣΣΔ και ΗΠΑ), επειδή....
πλέον κυριαρχεί παντού ένας τρόπος διακυβέρνησης. Η θέση των κομμάτων καθορίζεται πλέον όχι από το αν βλέπουν με καλό μάτι την ΕΣΣΔ (οπότε είναι αριστερά) ή τις ΗΠΑ (οπότε είναι δεξιά), αλλά από το πόσο πολύ σκύβουν στις εντολές της νέας τάξης, της παγκοσμιοποίησης ή όπως τη λέμε στο makpress, της "τυραννικής ελίτ". Αυτών των τύπων δηλαδή που κυβερνούν τον κόσμο, όλο τον κόσμο (πλην 4-5 χωρών ίσως) και έχουν τις γνωστές προτεραιότητες, που τους επιτρέπουν να διαιωνίζουν την εξουσία τους στους λαούς:  δικαιώματα ομοφυλόφιλων, δικαιώματα μουσουλμάνων μεταναστών, κατάργηση θρησκειών, εθνών, κλπ. ε, τα ξέρετε όλοι πια και άγριος εκφοβισμός όσων δεν αποδέχονται αυτές τις "αξίες".

Το 90% των κομμάτων στον κόσμο, είναι απλώς κατασκευασμένα για να υπηρετούν την τυραννική ελίτ και τις αξίες της. Αν δεν τις υπηρετούν, απλά εξαφανίζονται, διώκονται, φυλακίζονται, δολοφονούνται. 

Επομένως, καμία διαφορά δεν έχει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το κόμμα του Ράμα. Ίδιες εντολές παίρνουν, ίδια αφεντικά υπηρετούν. Εντελοδόχοι είναι. Το πολύ - πολύ ο Αλέξης να σερβίρει το αφεντικό με το αριστερό χέρι, ο Κυριάκος με το δεξί, ο Έντι και με τα δυό. Μέχρις εκεί φτάνουν οι διαφορές τους. Δεν υπάρχει καμιά δημοκρατία και καμία λαϊκή κυριαρχία. Υπάρχει μόνο "συμμόρφωση" στη τυραννική ελίτ των τραπεζιτών της Νέας Υόρκης και των Γερακιών του Πενταγώνου. 

Τα κόμματα λοιπόν, δεν παλεύουν πλέον να πείσουν ότι ο Μαρξ τα έλεγε καλύτερα απ΄τον Φρήντμαν, αλλά ότι θα είναι καλύτεροι υπηρέτες των "αξιών" της ελίτ. Ο Τσίπρας απέδειξε ότι είναι πολύ καλός υπηρέτης, το ίδιο προσπαθεί και ο Κυριάκος. Άλλωστε, από το βαθμό συμμόρφωσης, εξαρτάται και ο βαθμός επιτυχίας στις εκλογές. Για να πετύχεις λοιπόν, πρέπει να αποδείξεις ότι  υπηρετείς καλά τις "αξίες". Δεν γίνεται ας πούμε να πεις "η Ελλάδα είναι χριστιανική χώρα και δεν γουστάρουμε μουσουλμάνους". Αυτό δικαιούται να το λέει μόνο ο Νετανιάχου. Αν το πει άλλος πολιτικός, τον ...έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Ο αναθεωρητής της ελληνικής ιστορίας (θυμάστε το διεθνιστικό "1821" στον ΣΚΑΪ) λοιπόν Πέτρος Τατσόπουλος, πήγε (ή τον έστειλαν) στη ΝΔ για να πεισθεί  η ελίτ ότι το κόμμα ανήκει στα "συμμορωμένα"
.
Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, είναι της ίδιας συνομοταξίας, υπηρετεί τις ίδιες αξίες, οπότε μου κάνει εντύπωση που δεν πήγε ακόμη στη ΝΔ!
Όπως και ο Δημητράς του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι. Ταιριάζει γάντι (άλλωστε η Ντόρα Μπακογιάννη ως Υπ.Εξ. είχε εγκρίνει κονδύλια για τη ΜΚΟ του).

Αφού, όπως έγραψε πολύ σοφά σε ένα σχόλιο ο εξαιρετικός flash, η ΝΔ είναι ένα "Ποτάμι" λίγο πιο ....διεθνιστικό (ή τουλάχιστον φιλοδοξεί να γίνει, ώστε να έχει τη στήριξη της ελίτ).

Κι αυτό -η υποταγή στις αξίες της ελίτ- δεν είναι απαραίτητα κακό! Όσοι δεν υποτάσσονται, πληρώνουν βαρύ τίμημα. Οπότε, τίθεται το φιλοσοφικό ερώτημα: και γιατί να μην πάω με τα νερά τους;  Το μόνο που θα κερδίσει η ΝΔ εμμένοντας σε παλιομοδίτικες πατρίδες, θρησκείες και οικογένειες είναι να πέσει σε μονοψήφια ποσοστά. Οι λαοί ψηφίζουν "συμμορφωμένους", ίσως από ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Δεν έχω απάντηση, ούτε κατηγορώ τα κόμματα που "συμμορφώθηκαν". Υποθέτω πως δεν γίνεται αλλιώς, οπότε φρονίμως ποιούν. Ίσως είναι "αναγκαίος ρεαλισμός". Μπορεί να κάνω και λάθος, μπορεί να γίνεται κι αλλιώς, αλλά αυτό το ασπάζεται ή το απορρίπτει κανείς με δική του ευθύνη. Και με δική του ευθύνη, παίρνει την απόφαση να πάει κόντρα στην αυτοκρατορία. 


Φώτης Μακρίδης ο συνωμοσιολόγος