Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ύμνοι των Ισραηλινών πιλότων για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία !

Με τα καλύτερα λόγια περιγράφουν στην ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, την εμπειρία τους στην πρόσφατη άσκηση στη Λάρισα, την οποία....
δεν παρουσίασαν όσο πρέπει τα ελληνικά ΜΜΕ, αν και αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα.

Προφανώς, οι αριστεροί κυρίαρχοι των ΜΜΕ και του δημόσιου λόγου, ντρέπονται που συνεργάζονται με το "κράτος χασάπη" όπως το αποκαλούσαν και τον "ακροδεξιό δολοφόνο" Νετανιάχου. Οι άνθρωποι που φορούσαν Παλαιστινιακές μαντίλες, έβγαζαν το ένα ψήφισμα μετά το άλλο για την "αναγνώριση της Παλαιστίνης", οι άνθρωποι που ανέβαιναν στα "πλοία για τη Γάζα" για να "σπάσουν τον αποκλεισμό του Απαρτχάιντ" και μας ζάλιζαν με τις περισπούδαστες αναλύσεις τους για τον "στρατοκρατικό χαρακτήρα του σωβινιστικού Ισραήλ", τώρα ξερογλείφονται για ένα "μπράβο" του "κράτους χωροφύλακα" και κάνουν τη μια άσκηση μετά την άλλη με αυτούς που κατηγορούσαν ως "χασάπηδες".

Η απομυθοποίηση αυτού του θιάσου των πολιτικών απατεώνων, στα 4 χρόνια που κυβερνούν, είναι τέτοια, που προκαλεί αηδία. Πόση κωλοτούμπα να αντέξει κανείς, ακόμη κι αν ...τον διορίσουν στο δημόσιο;

Πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί μια κυβέρνηση άσχετων που έλεγαν τους κόσμου τις απύθμενες αριστερίστικες βλακείες και τώρα που πήραν την εξουσία, κάνουν μόνο τα ακριβώς αντίθετα απ΄αυτά που έλεγαν και ....γοήτευαν τους σανοφάγους αριστερολάτρες έλληνες; Πόσες αυταπάτες ακόμη θα επικαλεστεί αυτό το ιδεολογικό τσίρκο, που προκαλούσε (και προκαλεί ακόμη!) δέος στην ψοφοδεξιά που ντρέπεται να υπερασπιστεί την "ιδεολογία" της, αφήνοντας αυτούς τους απατεώνες παπατζήδες να πουλάνε φούμαρα επί 40 χρόνια;

Πόση απομυθοποίηση ακόμη αντέχει η λέξη "αριστερός";



Τέλος πάντων, ας πάμε στα ουσιαστικά:

Διαβάζουμε στο επίσημο site της "Israeli Air Force" http://www.iaf.org.il/4479-50680-en/IAF.aspx :

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην 110 ΠΜ διμερής άσκηση που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας από τις 21 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό από την πλευρά του ΓΕΑ σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της μαχητικής ικανότητας και η βελτιστοποίηση του επιπέδου συνεργασίας του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας με αντίστοιχες Δυνάμεις της Ισραηλινής Αεροπορίας κατά τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων τόσο σε αποστολές Αέρος – Αέρος όσο και σε αποστολές Αέρος – Εδάφους σε μικτούς σχηματισμούς, οι οποίες διεξήχθησαν σε περιοχές του ελληνικού FIR.

Σημειώνεται πως η ισραηλινή Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με έντεκα αεροσκάφη F-16, ένα αεροσκάφος ιπτάμενο ραντάρ G550H και ανάλογο προσωπικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο συνεργασίας την δύο χωρών συγκρότημα Λόχου Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ), που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο, αποτελούμενο 4 Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου ΑΗ-64 A-DHA (Apache), 2 Ελικόπτερα τύπου CH-47D CHINOOK, 1 στοιχείο Υγειονομικού Τάγματος Υποστήριξης Αεροδρομίου (ΤΥΑΔ) και 1 στοιχείο Επικοινωνιών Λόχου Διαβιβάσεων, συμμετείχε από 23 έως 25 Οκτωβρίου στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «WHITE AND BLUE GLORY», στο Ισραήλ.

Κατά τη διεξαγωγή των ρεαλιστικών σεναρίων της, τα πληρώματα συνεκπαιδεύτηκαν σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης και αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Ισραηλινής και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΠΑ). Ταυτόχρονα, τα μέλη ελληνικών επιθετικών ελικοπτέρων εκπαιδεύτηκαν στην αεροπορική βάση Ramon της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF). "Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις μαχητικών αεριωθούμενων που διεξάγονται από τηνIAF στο εξωτερικό το 2018", δήλωσε ο Α ', διοικητής της 119ης Μοίρας της IAF. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι μια προηγμένη δύναμη, με εξαιρετικά συστήματα όπλων, πιλότους και SAM (Πυραύλους επιφανείας-αέρα)". (The Hellenic Air Force is an advanced force, with excellent weapon systems, pilots and SAM (Surface-to-air missile) batteries).

Ο στόχος της άσκησης είναι να εκπροσωπήσει την IAF, τον IDF και το κράτος του Ισραήλ με σεβασμό και πρόσφορο τρόπο, ενώ παράλληλα ενισχύει τη συνεργασία", ανέλυσε ο Lt Col. Α '. «Δεν σταματάμε - καταλαβαίνουμε ότι η Μέση Ανατολή αλλάζει μπροστά στα μάτια μας και προετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο» Θέλουμε να μάθουμε, πώς η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία χειρίζεται προηγμένες απειλές Οι Έλληνες πετούν διαφορετικά από εμάς, και είναι λογικό να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο - γιατί και πώς πετάμε με τον τρόπο που το κάνουμε ».

"Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, και η πτήση ενός F-16 πάνω από ποτάμια και βουνοκορφές είναι μια θαυμάσια εμπειρία (Greece is one of the most beautiful countries in the world, and flying an F-16 over rivers and mountaintops is a wonderful experience). Η απογείωση σε μια άγνωστη περιοχή με μια άγνωστη θέα είναι μια ισχυρή, ουσιαστική εμπειρία για έναν νέο πιλότο. Δεν σχετίζεται καν με την ίδια την άσκηση - η μοναδική ορεινή τοπογραφία στην Ελλάδα, μας επιτρέπει να κάνουμε μια άσκηση υψηλής ποιότητας διαφορετική από αυτή που βλέπουμε στο Ισραήλ ».

(δείτε και αφιέρωμα στα εβραϊκά εδώ: http://www.iaf.org.il/4479-50683-he/IAF.aspx)

makpress.blogspot.gr