Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Παραμύθια περί "εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας" στη Θεσσαλονίκη

Γράφει αναγνώστης:

Τριανταφυλλίδης: Με πεζές και εποχούμενες περιπολίες εμπεδώνουμε το αίσθημα ασφαλείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με τι οχήματα εποχούμενες και με τι αστυνομικούς πεζες περιπολίες::ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ .................../.......

17/10/18

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κραυγή» αγωνίας από τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης οχημάτων, εξοπλισμού και προσωπικού.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού αλλά και σε επιθέσεις που δέχονται.

«Τραγική» χαρακτηρίζει την κατάσταση με τα οχήματα στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θεόδωρος Τσαϊρίδης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς τα περισσότερα οχήματα έχουν καταγράψει πάνω από 600.000 χιλιόμετρα και συνεχώς παρουσιάζουν βλάβες. «Ενώ επισκευάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της παλαιότητας βλέπουμε να χαλάνε ξανά και να ακινητοποιούνται μέσα σε τρεις ημέρες. Έτσι δυστυχώς, δεν υπάρχουν ημέρες που όλα τα περιπολικά είναι διαθέσιμα, συνήθως τα μισά είναι στο συνεργείο» αναφέρει στο makthes.gr ο Αλέξανδρος Σφελινιώτης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.Μεγάλη είναι και η έλλειψη στο προσωπικό της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησαν στην συνέντευξη τύπου, υπάρχουν 300-350 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών. Οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν και στα αρνητικά αποτελέσματα της ανασυγκρότησης. «Φωνάζαμε ότι η συγχώνευση των τριών κεντρικών αστυνομικών τμημάτων της πόλης θα επιφέρει προβλήματα» δήλωσε ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν το ΑΤ Λευκού Πύργου αντί να λειτουργεί με 370 άτομα λειτουργεί μόλις με 250, το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου έχει το 1/2 της δύναμης που θα έπρεπε να έχει και η ομάδα ΔΙΑΣ που το 2010 είχε 470 άτομα, τώρα έχει 350.