Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Εκλογές εκπαιδευτικών : στο 80% οι αριστερές παρατάξεις, στο 15-18% η δεξιά

Αν και δεν υπάρχει σαφής εικόνα συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων από τις χθεσινές εκλογές των εκπαιδευτικών, προκύπτει ότι....

οι αριστερές παρατάξεις, που διαφεντεύουν επί δεκαετίες την εκπαίδευση, κινούνται γύρω στο 80%, με τις παρατάξεις της κεντροδεξιάς γύρω στο 18%.
Θα περιμένουμε πάντως περισσότερα αποτελέσματα, όπως και αποτελέσματα από τις εκλογές των δασκάλων (Δ.Ο.Ε.), για να δούμε κερδισμένους και χαμένους.
Το σίγουρο είναι ότι οι εκλογές των εκπαιδευτικών, είναι απολύτως κομματικές.
Σημειώνουμε πως οι εκλογές είναι τυπικά υπηρεσιακές και γίνονται για ανάδειξη αιρετών μελών (2 τον αριθμό) των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ & ΚΥΣΠΕ). Δεν γινόταν πάντα μεσοβδόμαδα και με κλειστά σχολεία. Εως το 2002 οι εκλογές αυτές γινόταν Σάββατο. Με το Π.Δ. 1/2003, Κεφάλαιο Γ, άρθρο 19 ορίστηκε η εκλογική διαδικασία για τα υπηρεσιακά συμβούλια την πρώτη Τετάρτη του Νοεμβρίου κάθε 2 χρόνια και ότι τα σχολεία για το λόγο αυτό ήταν κλειστά.

Το μεσοβδόμαδο "ρουσφετάκι" αυτό στους εκπαιδευτικούς, έκανε το 2003, ο τότε Υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης, εκπαιδευτικός και ο ίδιος.

Αυτά, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι, τι είναι και πώς οικοδομείται το πελατειακό κράτος.