Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Γιατί έχει απεργία την Τετάρτη 14/11/2018;

Γιατί δικαίωμα στη μ...κία έχουν όλοι. Κι επειδή θα εκνευριστούν οι σύντροφοι της ΑΔΕΔΥ, ας δούμε τα αιτήματά τους, από την ανακοίνωσή τους:


«Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019, που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.τ.λ.). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.»



Πολύ ωραία χαϊδεύουν τα αυτιά μας όλα αυτά, όμως στοιχίζουν πάνω από 50 δις το χρόνο και θα αυξήσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων σε πάνω από 2.000.000 (ναι, αυτό σημαίνει το "κάλυψη όλων των οργανικών κενών" και "μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους (τους συμβασιούχους εννοούν).
Με το 1/10 αυτών που ζητούν η χώρα χρεοκόπησε και μπήκε σε μια τρομακτική κρίση δεκαετιών και θα πληρώνουμε τη "Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους", άλλα 99 χρόνια.
Τι νόημα έχει λοιπόν μια απεργία με τόσο υπερφίαλα αιτήματα, που το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιεί τους εργατικούς αγώνες; Είναι δηλαδή συζητήσιμο αίτημα της εργατικής τάξης το "Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%." . Να σας δώσουμε τη διακυβέρνηση να τα κάνετε εσείς. Και λεφτόδεντρα να υπήρχαν, θα τα είχατε ξεπαστρέψει σε ένα μήνα.