Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

O άνθρωπος που γεννήθηκε με 4 πόδια, ελπίζει...

Εξετάζεται η δυνατότητα να χειρουργηθεί για να αφαιρεθούν τα επιπλέον μέλη Ο 22χρονος Arun Kumar από την Ινδία γεννήθηκε .....
με τέσσερα πόδια, δύο κανονικά και δύο ατροφικά, στο πίσω μέρος του σώματός του. Διεκδικώντας μια ευκαιρία σε φυσιολογική ζωή απευθύνθηκε μέσω των social media σε γιατρούς ζητώντας να του αφαιρέσουν τα δύο επιπλέον μέλη.

Ομάδα ειδικών από το νοσοκομείο Fortis στο Νέο Δελχί, όπως γράφει η Daily Mail, ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για βοήθεια και ξεκίνησε να τον υποβάλει σε σειρά εξετάσεων για να μελετήσει τα δύο μέλη και το πώς θα μπορούσαν να ακρωτηριαστούν.

«Εάν μπω στο χειρουργείο και οι γιατροί μου ακρωτηριάσουν τα δύο έξτρα πόδια θα μπορώ να ζήσω μια φυσιολογική ζωή», λέει ο Arun, «ίσως να μπορώ να κινούμαι και να περπατώ κανονικά, όπως οι άλλοι. Αν θέλουν να με βάλουν στο χειρουργείο είμαι έτοιμος».

Αν και δεν μπορεί να κουνήσει τα έξτρα πόδια του ο Arun τα νιώθει, μεταφέρει το βάρος τους και αυτό καταπονεί την πλάτη του. Το ένα είναι αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να φορά παντελόνι με τρία μπατζάκια, ενώ το άλλο είναι μικρό και διαρκώς λυγισμένο οπότε δεν φαίνεται.

Η μητέρα του Arun Kokila Devi εξηγεί πως στη γέννα ο γιος της κόλλησε και γεννήθηκε προκαλώντας της πόνο. Και όταν βγήκε όλα τα πόδια του ήταν ισομεγέθη. «Σε πολλά νοσοκομεία μας είπαν πως ήταν πολύ μεγάλο ρίσκο να χειρουργηθεί όσο ήταν παιδί», πρόσθεσε.

«Απογοητευτήκαμε, επιστρέψαμε στο χωριό μας και όλοι μας έλεγαν ‘εντάξει, με αυτό θα ζήσετε’», συμπληρώνει ο πατέρας του.

Όπως ο χειρουργός ορθοπεδικός Dr Hermant Sharma, που τον εξέτασε πρόσφατα, τους έδωσε και πάλι ελπίδα.