Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Τι έδειξε η φρέσκια δημοσκόπηση της MRB για το STAR

Σταθερό προβάδισμα σχεδόν εννέα ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της.....
δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Star.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι ΝΔ 30,9%, ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%, ΚΚΕ 5,9%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%, ΑΝΕΛ 1,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%, ΠΟΤΑΜΙ 1%, Άλλο κόμμα 3,1%, Δεν αποφάσισα – Δεν απαντώ 14,4%, Λευκό – Άκυρο – Αποχή 3,6%

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 48,8% στις απαντήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα, το 65,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα “μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας”, το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης “κανένας”, που ανέρχεται στο 33,7%.

Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%. Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.

Στο ερώτημα “ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους”, το 31% των ερωτηθέντων απαντά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).

Οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.

Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε το διάστημα 17 – 19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν τόσο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου της ΝΔ στην 83η ΔΕΘ.

Link to this page

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.