Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μητσοτάκης «τρώει ξύλο» από τους Αμερικανούς – Οι δηλώσεις του Μάτις τον «φωτογραφίζουν» ως «φερέφωνο της Μόσχας»

Τη Ρωσία κατηγόρησε ευθέως για εκστρατεία παραπληροφόρησης σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αμερικανός υπουργός....
Άμυνας, Τζέιμς Μάτις και στο κάδρο αυτό μπαίνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι δεν τον κατονόμασε, αφού ο αρχηγός της δεξιάς παράταξης στην Ελλάδα έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τη «γραμμή» της Μόσχας. (σ.σ. makpress: ναι, έτσι ακριβώς το γράφει το άρθρο. Μιλάμε για bullying ολκής στον Κυριάκο, προσέξτε και τη φωτογραφία)

Από εκεί λοιπόν που ήταν υπέρμαχος μιας λύσης με μια ονομασία σαν αυτή που τελικά επιτεύχθηκε, έκανε κωλοτούμπα και πέρασε στο στρατόπεδο των ακροδεξιών, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους, ωστόσο, η μικροπολιτική του δεν εξυπηρετεί ούτε τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας, η χώρα μας ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, ούτε τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ που ταυτίζονται με τους ελληνικούς.

Η ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη ωφελεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή, που θέλουν τα Σκόπια προτεκτοράτο τους.

Να σημειωθεί εδώ ότι και ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, είχε προτείνει στον ΟΗΕ τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία.

Η στάση της δεξιάς στη χώρα μας στα εθνικά θέματα ως γνωστόν είναι διαχρονικά επιζήμια.

Θυμηθείτε ότι η δεξιά, αφού ανέτρεψε με ψεύδη τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όχι μόνο δεν σταμάτησε τον πόλεμο στη Μικρά Ασία, αλλά και τον συνέχισε με τη γνωστή της αδεξιότητα, με κατάληξη τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αλλά και η ακροδεξιά Χούντα ήταν εκείνη που με τους χειρισμούς της στο Κυπριακό έδωσε αφορμή για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τη Μικρασιατική Καταστροφή τονίζουμε ότι οι έξι που εκτελέστηκαν το 1922 στο Γουδί, ως προδότες, ήταν η ηγεσία της δεξιάς στην Ελλάδα. Αυτοί ήταν:

Γεώργιος Χατζανέστης, διοικητής της στρατιάς της Μικράς Ασίας, Δημήτριος Γούναρης, πρώην πρωθυπουργός, Μιχαήλ Γούδας, υποναύαρχος και πρώην υπουργός, Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος και πρώην υπουργός, Νικόλαος Στράτος, πρώην πρωθυπουργός, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, πρώην πρωθυπουργός, Νικόλαος Θεοτόκης και Γεώργιος Μπαλτατζής, υπουργοί επί των στρατιωτικών και οικονομικών στην κυβέρνηση Γούναρη αντίστοιχα.

Οι μόνοι πολιτικοί που εκτελέστηκαν στη χώρα μας ως προδότες και μάλιστα σε καθεστώς αστικού πολιτεύματος, δεν εκτελέστηκαν δηλαδή από «μπολσεβίκους», ήταν η ηγεσία της δεξιάς.

Η ελληνική δεξιά, ένα κόμμα από κοτζαμπάσηδες και τσομπαναραίους, ένα δηλαδή πρωτόγονο φεουδαρχικό πράγμα κατάλοιπο της τουρκοκρατίας, όποτε διαχειρίστηκε σοβαρά εθνικά ζητήματα μας οδήγησε σε εθνική τραγωδία.

Διότι ουδέποτε τους ένοιαξε το μεγάλωμα της Ελλάδας. Η μόνη τους έγνοια ήταν πώς θα κρατούν την πατρίδα μας μικρή, τσιφλίκι τους, να έχουν τον λαό να φυτοζωεί στη δούλεψή τους, αυτοί να είναι οι «άρχοντες» και εμείς οι πολλοί οι κολίγοι τους.

Ξενόδουλοι, ως κοτζαμπάσηδες, είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν κάθε ξένη πρωτεύουσα που θα εγγυηθεί την παραμονή τους στην εξουσία.

Τους είδαμε πόσο πειθήνιοι των Γερμανών υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια και με πόση χαρά εφάρμοζαν τα μνημόνια που βύθιζαν στην απελπισία τον ελληνικό λαό.

Εκεί όμως που πραγματικά μπλοκάρουν είναι όταν οι Σύμμαχοι δεν ψάχνουν για λακέδες αλλά για εταίρους.

Μην έχοντας μάθει να στέκονται στα ίσια, ευθυτενείς, απέναντι στους ξένους, είναι ανίκανοι για τον ρόλο του εταίρου και του συμμάχου, παρά μόνο του λακέ.

Για αυτό και αφηνιασμένοι επιτίθενται στην κυβέρνηση, που με τον Νίκο Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών, ανέσυρε τη χώρα από αποικία που την άφησαν οι Σαμαράδες και την ανύψωσε σε πυλώνα ασφάλειας από τον Δούναβη μέχρι τον Ευφράτη, σε ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, σε πάροχο ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και σύντομα σε παραγωγό ενέργειας και τροφοδότη της Ευρώπης.

Η δεξιά δεν θέλει τη χώρα μεγάλη, διότι μια μεγάλη χώρα δεν μπορεί να την ελέγξει.

Θέλει τη χώρα μικρή, τσιφλίκι, για αυτό συμμαχεί διαχρονικά με εκείνες τις αλλότριες δυνάμεις που εμποδίζουν το δυνάμωμα της Ελλάδας.

Έτσι τώρα, από εκεί που επί δεκαετίες παρίσταναν τους φιλοαμερικανούς, αυτοί οι παραδοσιακά γερμανόφιλοι -μην ξεχνάτε ότι στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το Παλάτι και η Δεξιά ήθελαν να πάμε με τους Γερμανούς και ο Βενιζέλος «τσαμπουκά» μας πήγε με τους δυτικούς και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έτρεχαν να καταταγούν στα Τάγματα Ασφαλείας των Γερμανών, γιατί αυτοί είναι, τώρα που βλέπουν ότι οι Αμερικανοί ευνοούν το δυνάμωμα της Ελλάδας και μάλιστα με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αυτοί έχουν πάει με τους Ρώσους.

Γιατί είναι πάντα έτοιμοι, ως ολιγαρχικοί, να συμμαχήσουν με τους αντίπαλους της χώρας αρκεί να επιστρέψουν στην εξουσία.

Ο δοσιλογισμός τους εκφράζεται τόσο σε περιόδους πολέμου όσο και ειρήνης.

Είναι οι πρόθυμοι, υπάκουοι, μικρονοϊκοί, υπηρέτες των ξένων. Τώρα των Ρώσων και έτσι και των Τούρκων. Εξάλλου οι κοτζαμπάσηδες άρτιες σχέσεις είχαν πάντα με τους Τούρκους.

Επειδή λοιπόν οι Αμερικανοί υλοποιούν τα σχέδιά τους και τις γεωπολιτικές ανατροπές με την κυβέρνηση Τσίπρα και είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που έφερε την Ελλάδα στο πλευρό των ΗΠΑ ως σύμμαχο και όχι ως προτεκτοράτο, αυτοί έχουν σκυλιάσει και με άλογη οργή υπονομεύουν τα συμφέροντα της χώρας.

Με αρχηγό τον πιο γνήσιο εκφραστή του κοτζαμπασισμού και του κληρονομικού δικαιώματος στα βουλευτικά έδρανα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στρέφονται αυτοί οι αλλόφρονες ενάντια στην Ουάσιγκτον, την ίδια ώρα που βλέπουμε την τεράστια ισχύ των ΗΠΑ να ξεσπά δίχως έλεος στην Τουρκία, που τη γονάτισαν οικονομικά και την οδηγούν στο γκρεμό και ποιος ξέρει τι άλλα σχέδια έχουν για το σουλτανάτο εάν δεν συμμορφωθεί.

Ο Νίκος Κοτζιάς προειδοποίησε το έθνος ολόκληρο εχθές Κυριακή για αυτόν τον επικίνδυνο γόνο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Με τη δημοκρατική αστική του ευγένεια -καμία σχέση με τη χυδαιότητα των κοτζαμπάσηδων- ο Νίκος Κοτζιάς μας προειδοποίησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ανίδεος, εμείς θα λέγαμε ότι είναι αυτό που η επιστήμη -και όχι η καθομιλουμένη- ορίζει ως «ηλίθιο».

«Ηλίθιος ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανά να υφίσταται ακόμη και ζημίες», αναφέρει ο Κάρλο Μ. Τσιπόλα στο μνημειώδες έργο: «Οι νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας», Μετάφραση: Γιάννος Πολυκανδριώτης, εκδ. Κέδρος.

Διότι με τις πράξεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλεί ζημιά σε ολόκληρο το έθνος και ούτε ο ίδιος στο τέλος θα ωφεληθεί, αφού δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός, η ζημιά όμως που προκαλεί στο έθνος είναι ανεπανόρθωτη, διότι διασπείρει τον εθνικό διχασμό και υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας ως της μοναδικής αξιόπιστης συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή μαζί με το Ισραήλ.

Και βεβαίως σε αυτό τον παραλογισμό έχει συνεργάτη αφοσιωμένο τον Γιώργο Κουμουτσάκο, διότι όπως είπαν και οι πρόγονοι, «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Το σημαντικό όμως είναι ότι η ηλιθιότητά τους δεν οφείλεται σε κάποιον ηλίθιο πατριωτισμό -υπάρχει και έξυπνος πατριωτισμός, αλλά σπανίως συναντιέται στη δεξιά- διότι όπως σας είπαμε είχαν τη θέση υπέρ της σύνθετης ονομασίας, που την άλλαξαν για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, όπως έκαναν και με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που έλεγαν ψέμματα ότι θα σταματήσουν τον πόλεμο και όταν νίκησαν στις εκλογές όχι μόνο τον συνέχισαν, με άπειρους αξιωματικούς και αδεξιότητα, αλλά και προκάλεσαν τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Είναι λοιπόν ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης, που έχει ηγέτιδα δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων των κομμάτων της δημοκρατικής παράταξης, να εμποδίσουμε την επανάληψη ενός 1922, ενός νέου εθνικού ολέθρου που θα προκαλέσουν στην αγαπημένη μας πατρίδα οι ηλίθιοι (με την επιστημονική πάντα ερμηνεία).

Στα Σκόπια έφτασε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, για να στηρίξει το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ και προειδοποίησε ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες.

Ο Μάτις έρχεται να προστεθεί στους δυτικούς αξιωματούχους που επισκέπτονται την πρωτεύουσα της γείτονος καλώντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του ονόματος της χώρας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το «ναι» στο δημοψήφισμα «είναι πολύ σημαντικό (…) για εκείνους η ζωή των οποίων μπορεί να αλλάξει από τις οικονομικές ευκαιρίες και την ασφάλεια στους κόλπους (…) 30 δημοκρατικών κρατών», επεσήμανε ο Μάτις μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στα Σκόπια.

«Κοιτάμε πώς θα αποφασίσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους, όχι ένα μέλλον που θα διαμορφώσει κάποιος άλλος», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Δεν θέλουμε να δούμε τη Ρωσία να κάνει εδώ αυτό που έχει προσπαθήσει να κάνει σε τόσες πολλές χώρες», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι τον ανησυχεί η παρέμβαση της Μόσχας καθώς «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι χρηματοδότησε πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στο δημοψήφισμα.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατήγγειλε την «ρωσική εκστρατεία επιρροής», όπως την χαρακτήρισε, στα Σκόπια, όπου η Μόσχα προσπαθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την Λόρα Κούπερ, αρμόδια στο Πεντάγωνο για τη Ρωσία και την Κεντρική Ευρώπη, η Μόσχα πληρώνει ψηφοφόρους για να απέχουν από το δημοψήφισμα και στηρίζει οικονομικά φιλορωσικές οργανώσεις.

«Αυτή τη στιγμή επιτίθενται με παραπληροφόρηση και άλλες μορφές ολέθριας επιρροής για να προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες της ΠΓΔΜ να αλλάξουν γνώμη», τόνισε η Κούπερ απευθυνόμενη σε κάποιους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Κουμουτσάκος και λοιποί που παριστάνουν τους φιλοδυτικούς -δεν συμπεριλαμβάνουμε σε αυτούς τις γραφικές ακροδεξιές φιγούρες που μετακόμισαν από τον ΛΑΟΣ- οφείλουν να βγουν δημόσια και να πουν στον ελληνικό λαό εάν συνεχίζουν να είναι σύμμαχοι με τη Δύση, ή εάν άλλαξε ο προσανατολισμός τους προς Μόσχα, Άγκυρα και Τεχεράνη.

Διότι εδώ οι καταγγελίες του Αμερικανού υπουργού Άμυνας είναι βαριές και δεν ξέρουμε εάν το αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σύμφωνα με τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά δεν μπορεί να το αντιληφθεί- τον αφορούν και αυτόν. Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: Είσαι φερέφωνο της Μόσχας;
......................
Αυτά γράφει το site trubune, που εκφράζει το "αμερικανοεβραϊκό βαθύ κράτος" (όσοι έχετε λίγη αντίληψη θα καταλάβετε μόνοι σας τι εννοούμε κάνοντας κλικ εδώ. Ο Παλαιστίνιος όταν σκοτώνει γράφει "Παλαιστίνιος έσφαξε", ενώ όταν σκοτώνει Ισραηλινός γράφει "Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός", ποτέ ενεργητική φωνή για δολοφονίες που διαπράττουν Ισραηλινοί -όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει) Συμπεράσματα δικά σας.