Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Επιτέλους βλέπουμε ποδόσφαιρο, με τους ξένους διαιτητές

Ο Φινλανδός διαιτητής Ματίας Γκεστράνιους, ήταν ο άρχοντας της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και όλα κύλησαν ομαλότατα. Επιτέλους είδαμε μπάλα, επιτέλους είδαμε ....
τους παίκτες να προσπαθούν να παίξουν κι όχι να διακόψουν τον αγώνα, επιτέλους οι αθλητές εμπιστεύονται τους διαιτητές.

Λογικό είναι να πικάρονται οι Έλληνες διαιτητές, αλλά ...τους αξίζει ! Διέλυσαν το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, το έκαναν αρένα και πεδίο μάχης, οδήγησαν ομάδες στην καταστροφή με τα παλαβά σφυρίγματά τους, όχι επειδή είναι κακοί διαιτητές, αλλά επειδή πάντα ανήκουν σε μια παράγκα.

Δεν είναι π.χ. κακός διαιτητής, το εργαλείο του Ολυμπιακού Μπάμπης Καλογερόπουλος, αντιθέτως είναι από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο, όμως πολλές διαιτησίες του ήταν  ...παγκοσμίου ρεκόρ αθλιότητας, όχι επειδή δεν μπορούσε, αλλά επειδή σκόπιμα, ήθελε να σφυρίξει όσο πιο επιδεικτικά γίνεται υπέρ του Ολυμπιακού, αφού αυτός μπορούσε να τον κάνει διεθνή ή να του κόψει το επάγγελμα.

Τέλος πάντων, να ΄ναι καλά όποιος πρωτοείχε την ιδέα να παίζουν ξένοι διαιτητές και επιτέλους βλέπουμε ήρεμοι τα ματς και χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο που ξανάγινε ένα παιχνίδι κι όχι πεδίο επιβολής του πιο ισχυρού λαμόγιου.

Είναι καιρός στην ψοφοχώρα να ασχολούμαστε με τους ποδοσφαιριστές κι όχι τους διαιτητές.

Μήπως να φέρουμε και ξένους πολιτικούς, να ησυχάσει ο σοφός λαός από τον συνεχόμενο κομματοσκυλικό εμφύλιο στον οποίο βρισκόμαστε δεκαετίες τώρα;