Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ε, αφού τον αγαπούσατε τόσο, γιατί δεν του δίνατε λεφτά για τη δόση και έκανε ληστείες;

Ο ακτιβιστής-αντιφασίστας Ζακ Κωστοπούλος ήταν το ...θύμα της ληστείας του, μας ενημερώνουν τα ΜΜΕ. Αυτό αρκεί για να ...
ξεσηκωθεί κύμα συμπαράστασης στη χώρα της μαλακίας, αφού κανείς δεν χρησιμοποιεί την κοινή λογική, κανείς δεν μπαίνει στη θέση του κοσμηματοπώλη, παρά μόνο εκλαμβάνει κάθε είδηση ανάλογα με τις ιδεοληψίες του.

Κατόπιν εορτής όλοι γίνονται προφήτες. Ήξερε όμως την ώρα της ληστείας ο μαγαζάτορας, με τι ακριβώς έχει να κάνει; Πώς να ήξερε αν ο ληστής δεν θα τον έσφαζε; Ξαναέγινε πολλές φορές. Ποιός μπορεί να ελέγξει το φόβο που μετατρέπει τον άνθρωπο σε θηρίο, σε γάτα που της παίρνουν το γατάκι; Κι η γάτα είναι αδύναμη μπροστά στον άνθρωπο, αλλά σε κάποιες καταστάσεις λειτουργεί χωρίς λογική και ψυχραιμία και απλώς ορμάει με ό,τι έχει και δεν έχει.

Αλλά μόλις κυκλοφόρησε η είδηση ότι πρόκειται για "αντιφασίστα" ξύπνησαν τα δουλοπρεπή ένστικτα των επώνυμων: "να ταυτιστούμε παιδιά, θα μας πουν μπράβο οι νεοταξίτες !"

Και να τα "καλό παιδί" και να τα "θα μας λείψει" και να τα "ήταν ψυχούλα".

Ε, αφού ήταν όλα αυτά τα καλά και άγια, γιατί δεν του δίνατε τα 30-40 ευρώ της δόσης κάθε μέρα, όλοι εσείς οι ευαίσθητοι αλληλέγγυοι φίλοι του, ώστε να μην αναγκάζεται να ορμά με το μαχαίρι στο χέρι και απειλεί ότι θα σκοτώσει τον μαγαζάτορα, αν δεν του δώσει λεφτά;

Τέλος πάντων, μακριά από την υποκρισία όλων αυτών των γελοίων υποκριτών ψευτοευαίσθητων, εμείς συλλυπούμαστε την οικογένειά του, αυτούς που πραγματικά πονάνε για το χαμό του, καθώς ήταν απλά ένας συνάνθρωπός μας, που άξιζε την αγάπη, την πραγματική όμως κι όχι την ιδεολογική ψευτοαλληλεγγύη των υποκριτών, που ...χεσμένο τον είχαν μέχρι χθες.
Καλό του Παράδεισο και ...άι σιχτίρ στους υποκριτές, που τον αγάπησαν ξαφνικά, μόλις ακούστηκε ότι ήταν "αντιφασίστας".


Y.Γ. Φυσικά και μας σοκάρουν όλους οι εικόνες από το θάνατο του ανθρώπου. Κατόπιν εορτής όμως. Εκείνη την ώρα κανείς, ούτε οι αστυνομικοί τους οποίους κατηγορούν επειδή του έβαλαν χειροπέδες, δεν ήξεραν ούτε ποιός είναι, ούτε πόσο επικίνδυνος είναι, ούτε σε τι κατάσταση είναι. Όσοι κάνουν εκ των υστέρων κριτική, είναι σαν τους οπαδούς που, αφού δουν μια πολύ δύσκολη φάση στην τηλεόραση σε 100 επαναλήψεις, κράζουν το διαιτητή.