Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Συριζαίοι… όπως λέμε λυσσασμένα ποντίκια!

Λένε ότι τα ποντίκια είναι τα πρώτα που εγκαταλείπουν ένα καράβι όταν αυτό πρόκειται να βουλιάξει, ακόμη κι αν δεν το έχουν .....
αντιληφθεί οι ναυτικοί του. Το ένστικτο αυτοσυντήρησης τους δίνει αυτή τη «μαγική» ικανότητα.
Επίσης λένε, ότι όταν έχεις παγιδευμένο στη γωνία ένα ποντίκι, αυτό γίνεται τίγρης και ορμάει κατ’ ευθείαν για το λαιμό…

Στην παρούσα φάση που διανύουμε, και τα δυο παραπάνω παραδείγματα ποντικίσιας συμπεριφοράς εκδηλώνονται από τα στελέχη (κυβερνητικά και μη) του Σύριζα… του «κινήματος» που θα άλλαζε την Ευρώπη!
Έτσι, την ώρα που έχουμε μεγαλόσχημους συριζαίους να δείχνουν με το δάκτυλο ο ένας τον άλλον, προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες της πολύνεκρης τραγωδίας, έχουμε και ένα άλλο παράλληλο σόου, που μπορεί να καταστεί βίαια επικίνδυνο…

Από τη μια μεριά λοιπόν έχουμε διάφορους επιτήδειους, που αφού απόλαυσαν ότι ήταν να απολαύσουν από την συστηματική καταστροφή της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια, τώρα που μυρίστηκαν την αναπόφευκτη κατάρρευση του συνονθυλεύματος, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
Πρώτοι και καλύτεροι οι συνέταιροι στην τρέλα, οι πσαικαζμένοι του συγκαμένου, που ένας ένας ή εν χορώ εγκαταλείπουν το τρύπιο σκαρί, ονειρευόμενοι θέσεις και οφίτσια στη Νέα Δημοκρατία, ή όπου αλλού…
Αφήνοντας σχεδόν μόνους τους τον Μπάνο με τον Τέρενς (που είναι αυτός άραγε; Στη γη του Πυρός;), να κρατάνε το φρούριο, με τον πρώτο εκ των οποίων, όπως λέγεται, να έχει ήδη εξασφαλίσει μια νέα καρέκλα μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Σύριζα. Εξάλλου μιλάμε για αριστερό από κούνια… έτσι δεν είναι;
Εκτός βέβαια κι αν ο Αλέξης ξαναδείξει τον πραγματικό του εαυτό, και του φερθεί όπως φέρθηκε στον άλλο στυλοβάτη της προκοπής του τόπου, τον κυρ Φώτη, και τον έχει για καιρό στην απ’ έξω… για να ψηθεί. Θα δούμε…
Από την άλλη, έχουμε τη δεύτερη χαρακτηριστική συμπεριφορά των συμπαθών τρωκτικών, το σάλτο στο λαρύγγι που λέγαμε.
Κι αυτό ακριβώς κάνουν σήμερα με ιδιαίτερη ζέση τα διάφορα μίσθαρνα παπαγαλάκια του Σύριζα, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της Κουμουνδούρου, και κυρίως οι άπειροι «εξηνταλεπτίτες», που πληρώνονται κατ’ αποκοπή, με 60 σέντσια το κομμάτι, προκειμένου να διαβάλλουν, να συκοφαντήσουν, να απαξιώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους στα σόσιαλ μίντια, ή να επαινέσουν τον κάθε ανερμάτιστο συριζαίο, ότι βλακεία κι αν κάνει.
Με κύρια δραστηριότητά τους στο «λαοφιλές» φέισμπουκ (και τουίτερ) τις μαζικές αναφορές σε αναρτήσεις και προφίλ που δεν αρέσουν στον Παππά, και τον αποκλεισμό των χρηστών που τις ανέβασαν.
Δεν είναι αστείο το ζήτημα. Ο πολύς κόσμος βρίσκεται στα μπάνια, και τα τρολς ξεσαλώνουν!
Έχουμε πόλεμο… κι ας μην έχει κηρυχτεί επίσημα.
Με το σύγχρονο πεδίο μάχης που είναι το διαδίκτυο. Από το οποίο πλέον αντλούν τις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ τους ακόμη και «σοβαρά» διεθνή και ντόπια ΜΜΕ.
Όπου σημειώνονται καθημερινές αψιμαχίες, αλλά και μάχες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ένθεν κακείθεν αντεγκλήσεις, κατηγορίες, κλπ. σημαντικών (λέμε τώρα) πολιτικών ανδρών, μέσω … τουίτς!
Ακόμη κι ο πολύς πλανητάρχης, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί του σύμβουλοι του το «απαγόρευσαν», αυτός δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις και καθημερινά «ασκεί πολιτική» μέσω αναρτήσεων επί παντός επιστητού.
Σε αυτό το πεδίο μάχης λοιπόν έρχονται σήμερα οι συριζαίοι και πραγματικά ξεσαλώνουν, γράφοντας πραγματικές υπερωρίες στα πληκτρολόγια, προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν, λίγο πριν πέσει η οριστική αυλαία, και εξαφανιστεί για τα καλά ο θίασος ανοήτων που μας κυβερνά.
Θέλετε ένα ενδεικτικό παράδειγμα; Διαβάστε και φρίξτε: Σε ένα τριτεύον μπλογκ που διατηρώ, τον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ, αναρτήθηκε άρθρο του Θανάση Κ. με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο, που το βρήκα στο «φέσιμπουκ». Ένα άρθρο το οποίο επίσης ανέβασαν πολλά άλλα σάιτς, του Antinews συμπεριλαμβανομένου.


Και όμως! Το φέισμπουκ, μέσα στην απέραντη σοφία του, προφανώς κατόπιν μαζικών «ριπόρτς» έμμισθων τρολς, θεώρησε ότι «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας», καθώς εμπεριέχει … γυμνό περιεχόμενο και σεξουαλική δραστηριότητα!
Το αποτέλεσμα ήταν να κατέβει το άρθρο, και να μπλοκαριστεί ο χρήστης που το ανέβασε για τρεις μέρες. Είχε μεσολαβήσει παρόμοιος αποκλεισμός για 24 ώρες, και έπεται το επόμενο στάδιο που θα είναι ο αποκλεισμός 7 ημερών, και μετά αυτόματο κατέβασμα του προφίλ.
Πρακτικές που τις γνωρίζουν καλά οι καλά οργανωμένοι «μετακλητοί» και οι επαγγελματίες «σχολιαστές» της Κουμουνδούρου.
Για ένα άρθρο πολιτικού περιεχομένου, που αν μη τι άλλο είναι σεμνό και διακριτικό, και όχι σαν τα αντίστοιχα που υπογράφω εγώ!
Το έργο το έχω ξαναδεί, αφού ήδη το φέσιμπουκ, επί σαμαροβενιζέλων, τότε που τα τρόλς του Αλέξη άφριζαν από την δίκαιη οργή τους, μου είχε κατεβάσει δυο προφίλ (και ένα τρίτο της καλής μου φίλης, της θρυλικής Γιούλας Μπουρδόλη), χώρια οι καθημερινές απειλές και κατάρες των διάφορων «φρεντς» στο ίνμποξ...
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχουν δίκιο τα τρολς. Όντως, ένα άρθρο που περιγράφει τα αίσχη και τις πομπές του Σύριζα, δεν μπορεί παρά να είναι «σεξουαλικού περιεχομένου»… έτσι δεν είναι;
Πάντως, το παρήγορο είναι πως όλα αυτά απλά αποδεικνύουν τα όσα λέγαμε για τα ποντίκια.
Με κοινή συνισταμένη της εν λόγω ποντικίσιας συμπεριφοράς να είναι το τέλος, που μυρίζονται τα ζωάκια αυτά, και σήμερα το μυρίζονται και οι συριζαίοι.
Άρα, ότι και να λένε, ότι και να κάνουν, από μόνοι τους καρφώνονται πως το τέλος έρχεται, εξ ου και ξεσαλώνουν.
Ας ελπίσουμε όμως ότι θα πάνε στο καλό ήρεμα, χωρίς αίμα στους δρόμους, και πως μετά την παράδοση της σκυτάλης θα σοβαρευτούν, θα συνειδητοποιήσουν το κακό που έκαναν, και θα κατεβάσουν το κεφάλι, ζητώντας έμμεσα μια έμπρακτη συγνώμη, κι αρκούμενοι στο «όσα φάγαμε φάγαμε».
Αλλιώς, εκτός από την κυριολεκτικά καμένη γη που αφήνουν πίσω τους, εκτός από τις δεκάδες νεκρών, προμηνύω και καυτές (κυριολεκτικά) εξελίξεις, που μπροστά τους οι καταστροφές του 2008, τότε που οι μολότοφ έπεφταν σαν χαλάζι υπό την καθοδήγηση του Σύριζα, θα μοιάζουν … λούνα παρκ.

Strange Attractor
http://orthografos.blogspot.com/2018/08/blog-post_2.html

ΥΓ- Ένα άλλο χαρακτηριστικό των ποντικιών, είναι ότι λόγω ψύλλων, είναι και φορείς μικροβίων, λύσσας, κλπ. Θυμάστε την επιδημία της πανώλης, που κάποτε ξεπάστρεψε την μισή Ευρώπη;
Ε, κάπως έτσι ξεπαστρέφουν κι εμάς τα ποντίκια του Σύριζα…