Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

90 οι νεκροί από την πυρκαγιά - 8 ακόμη αγνοούμενοι

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά με τον αριθμό τους μέχρι στιγμής να ανέρχεται στους 90, εκ των οποίων ....
οι 76 έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ επιπλέον οχτώ άτομα αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανοιχτά της Γλυφάδας ερασιτέχνης ψαράς εντόπισε τη σορό μίας γυναίκας η οποία έφερε εγκαύματα και τη Δευτέρα ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα με τις ελπίδες να βρεθούν εν ζωή να εξανεμίζονται μέρα με την ημέρα.

Πολάκης: Είχαμε πληροφορίες για νεκρούς

Στο μεταξύ, χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι την ώρα της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας για τη φονική φωτιά στο Μάτι υπήρχαν πληροφορίες για δύο νεκρούς αλλά δεν ανακοινώθηκαν γιατί "ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα".

"Τι θα βγαίναμε και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;" αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι "σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες". Όπως ανέφερε "όταν μπήκαν τα συνεργεία και αρχίσαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια, βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς".

"Προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματα αφού είχαμε θύματα" είπε παράλληλα ο κ. Πολάκης ενώ έριξε ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που "εμπόδισε τον κόσμο".