Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Συνελήφθη 35χρονος ψυχασθενής για εμπρησμό στον Μαραθώνα: "μ΄αρέσει να βλέπω τους πυροσβέστες να τρέχουν"

Επιβεβαιώθηκε ξανά το makpress που έγραφε προχθές ότι οι εμπρηστές δεν είναι τίποτε φοβεροί και τρομεροί κακοποιοί, αλλά σχεδόν πάντα ψυχασθενείς ή ανήλικοι.
Συνελήφθη από την αστυνομία 35χρονος άνδρας ο οποίος ...
φέρεται να έχει βάλει φωτιά σε πέντε οικόπεδα από τις 26 μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η πυροσβεστική αναφέρει:

"Συνελήφθη σήμερα 1 Αυγούστου, από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ημεδαπός Π.A. του N. ετών 35, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής.

Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, φέρεται να δήλωσε ότι... «του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν».

Συνολικά ο 35χρονος, Π.Α. του Ν., είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, δύο από τις οποίες στις 26 Ιουλίου, την ώρα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.

Τις φωτιές αυτές ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξη της περασμένης Πέμπτης, τονίζοντας ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες και γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά σήμερα τα ξημερώματα, κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει μια ακόμα φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, και περιπολικά, καταδίωξαν τον δράστη, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι αστυνομικοί τον παρέδωσαν στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, που επίσης έσπευσαν στο σημείο, και ο 35χρονος πήρε το δρόμο για την Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Συνελήφθησαν 2 εμπρηστές στη Χαλκιδική !

Χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για κάπνο σε περιοχή της Κρυοπηγής, στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνοντας στο σημείο οι πυροσβέστες, .....
εντόπισαν έναν 11χρονο κι έναν 9χρονο να έχουν βάλει φωτιά, παίζοντας όπως είπαν. Ο 11χρονος και 9χρονος οδηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στην πυροσβεστική υπηρεσία και κατόπιν επικοινωνίας με τον εισαγγελέα Χαλκιδικής αφέθηκαν ελεύθεροι.


Δυστυχώς, οι εμπρηστές δεν ήταν τίποτε εγκληματικές φυσιογνωμίες, ούτε "οικοπεδοφάγοι" όπως λέει ο μύθος, που συμφέρει τα κόμματα και τα κομματόσκυλα. Οι περισσότερες φωτιές οφείλονται ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε αυτοανάφλεξη μεταλλικών ή γυάλινων αντικειμένων, που βρίσκονται πεταμένα σε ξερά χόρτα, ενώ οι ελάχιστοι εμπρησμοί οφείλονται συνήθως σε ψυχικά διαταραγμένα άτομα ή παιδιά που παίζουν ή κάνουν σκανδαλιές. Σε αυτές τις περιπτώσεις ΕΥΤΥΧΩΣ η φωτιά εντοπίζεται εύκολα, καθώς οι δράστες τη βάζουν σε κατοικημένες περιοχές ή δρόμους. Κανένας διαταραγμένος και κανένας ανήλικος ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ανεβαίνουν σε απόκρημνα φαράγγια, για να κάνουν τη μεγάλη ζημία.

Οπότε, αντί να αποδίδουμε τις φωτιές σε "κακούς" και "οργανωμένα σχέδια", ας οργανωθούμε ως κράτος με καλύτερη ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ.