Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Δ. Τζανακόπουλος: Θα γκρεμίσουμε 3.150 αυθαίρετα (θα τα μετρήσουμε!)

Για «απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπλάνησης» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ...
στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθαρίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης «να μην παρασυρθεί σ' αυτόν τον βούρκο».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει συγκάλυψη οποιωνδήποτε ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, αλλά είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι σαφής. Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με συμφέροντα για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν καταγραφεί 2.500 αυθαίρετα και 650 κτίσματα στον αιγιαλό, τα οποία θα κατεδαφιστούν. Όπως είπε, σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, θα παρουσιάσει σχέδιο μέτρων για την αυθαίρετη δόμηση.

Ερωτηθείς για το πότε θα κατεδαφιστούν, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι εργασίες θα ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

«Είχαμε πάρει πρωτοβουλίες και για την περιοχή του Μαραθώνα οι οποίες λίμναζαν για χρόνια», πρόσθεσε.

«Μόλις περάσει η κρίση θα γίνει μία νηφάλια αποτίμηση και πιθανή καταλόγιση ευθυνών, τώρα το βασικό μας μέλημα είναι να αποκατασταθούν οι συνέπειες της καταστροφής», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για την έκτακτη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος για τους πυρόπληκτους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως μέχρι τις 16:00 είχαν υποβληθεί 429 αιτήσεις.

Παράλληλα, ανέφερε πως το υπουργείο Εργασίας υπέγραψε σήμερα όλες τις αποφάσεις για την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, ακόμη, πως στην τηλεφωνική γραμμή (210 6247000) οι πυρόπληκτοι θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα του υπουργείου Υποδομών, καθώς και για φορολογικά ζητήματα, ενώ στο 1555 (ΕΦΚΑ) θα μπορούν να ενημερώνονται για ασφαλιστικές ρυθμίσεις και παροχές.

https://www.naftemporiki.gr/story/1377746/d-tzanakopoulos-tha-gkremistoun-3150-authaireta-neos-nomos-aurio