Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Παραιτήθηκε ο Τόσκας με 11 μέρες καθυστέρηση

Υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή του στον πρωθυπουργό και έγινε δεκτή - Τσίπρας: Η γενναιότητα ενός στρατηγού μετριέται την ώρα του απολογισμού - Τόσκας: Η φυσική ......
καταστροφή και οι απώλειες τόσων ζωών ξεπερνά τη βούλησή μου να συνεχίσω - Στον Π. Σκουρλέτη οι αρμοδιότητές του - ΝΔ: Η παραίτηση Τόσκα είναι πολύ λίγη και ήρθε πολύ αργά

Με έντεκα μέρες καθυστέρηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Αυτή τη φορά, η έξοδος Τόσκα από την κυβέρνηση έγινε δεκτή με το αιτιολογικό ότι πλέον έχει περάσει η κρίσιμη φάση διαχείρισης της κρίσης.
Σήμερα, ο κ.Τόσκας δηλώνει ότι η φυσική καταστροφή και η απώλεια τόσων ζωών ξεπερνά της βούλησή του να συνεχίσει, ενώ ο πρωθυπουργός μέσω twitter ευχαριστεί τον «στρατηγό, που μετριέται την ώρα του απολογισμού». Κι όμως, μόλις το περασμένο Σάββατο, ο ίδιος υπουργός επέμενε -όπως και στη συνέντευξη τύπου - παρωδία, τρεις μέρες μετά την εθνική τραγωδία- ότι δεν έγιναν επιχειρησιακά λάθη και ότι η χώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τις πυρκαγιές.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η παραίτηση Τόσκα είναι πολύ λίγη και ήρθε πολύ αργά. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί.